main logo
536

BN a lansat o bibliografie dedicată jurnalistului N. Roibu

Bibliografia „Speranța și destinul unui cronicar. Nicolae Roibu – prozator, publicist” a fost lansată astăzi, 28 februarie, la Biblioteca Națională a Moldovei.

BN a lansat o bibliografie dedicată jurnalistului N. RoibuBN a lansat o bibliografie dedicată jurnalistului N. Roibu

Culegerea, semnată de bibliograful Maria Sargun, a fost editată în 20 de exemplare și conține peste cinci mii de scrieri bibliografice, transmite IPN.

Pe lângă scrierile bibliografice, cartea a adunat 15 titluri de carte semnate de autor și informații despre publicații, recenzii, interviuri și resurse electronice audio-video etc. Câte un exemplar al bibliografiei va ajunge în colecțiile Camerei Naționale a Cărții, Bibliotecii Naționale, Bibliotecii Publice Drochia.

Elena Pintilei, director al Bibliotecii Naționale a Moldovei, a spus că Nicolae Roibu este cronicarul culturii autohtone, care trebuie să fie documentat. Bibliografia are un conținut exhaustiv și cuprinde perioada de la debutul literar al protagonistului, din 1977, până în 2017, interpretând creația literară și activitatea profesională a lui Nicolae Roibu, precum cărțile de proză și publicistică și activitatea sa în calitate de redactor și reporter.

Academicianul Mihai Cimpoi a menționat că Nicolae Roibu activează într-un domeniu care cere curaj și operativitate, calități pe care acesta le are. „E un om a culturii, este omul casei, care cunoaște bine viața culturală”, a spus Mihai Cimpoi.

Tot astăzi a fost lansat și volumul de proză și publicistică semnat de Nicolae Roibu, „Dreptul la numele tău”.

Nicolae Roibu s-a născut la 5 ianuarie 1958 în satul Mândâc, raionul Drochia. În 1980 a absolvit Universitatea de Stat din Moldova, Facultatea de Jurnalism. De-a lungul anilor, a activat în cadrul mai multor instituții de presă. Și-a început cariera în calitate de redactor la Radio Moldova (1980-1990), au urmat: revista Glasul națiunii (1990-1997), cotidienele naționale Flux (1997-2001) și Timpul (2001-2013). Din iulie 2013 este reporter la Agenția Informațională de Stat Moldpres. Este membru al Uniunii Scriitorilor din Moldova și al Uniunii Scriitorilor din România.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării