main logo
4200

BMW cu numere moldovenești, furat din Norvegia, reținut la Albița

Un autoturism marca BMW 530E, cu număr de înmatriculare în Republica Moldova, care figura în bazele de date ca fiind furat din Norvegia cu trei săptămâni în urmă, a fost descoperit la controlul de frontieră și reținut pentru continuarea cercetărilor de polițiștii români de frontieră din punctul de trecere a frontierei Albița.

BMW cu numere moldovenești, furat din Norvegia, reținut la AlbițaFoto: politiadefrontiera.ro

Potrivit unui comunicat al Poliției de Frontieră Române, la data de 29 mai 2023, în jurul orei 11:05, în punctul de trecere a frontierei Albiţa - I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, pentru a intra în ţară, un cetățean român, în vârstă de 40 de ani, care conducea un autoturism marca BMW 530E, an fabricație 2017, cu numere de înmatriculare în Republica Moldova, transmite Știri.md.

Existând suspiciuni cu privire la situaţia juridică a autoturismului, polițiștii au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că acesta figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, semnalare introdusă de autoritățile din Norvegia, la data de 10 mai 2023.

Cu privire la aspectele constatate, bărbatul a declarat că a achiziționat autoturismul în cauză de la o persoană fizică, cu suma de 20.600 de euro, și că s-a bucurat în momentul achiziționării de prețul mic cerut de vânzător, comparativ cu prețul real, de peste 30.000 de euro, al unui asemenea tip de autoturism. De asemenea, acesta a declarat că nu are cunoștință despre faptul că automobilul este semnalat furat sau implicat în vreun litigiu.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârșirea infracţiunii de furt, iar autoturismul a fost reținut în vederea continuării cercetărilor.

Spune-ne opinia ta

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării