main logo
1395

Trei bărbați din Uzbekistan, prinși muncind ilegal în Moldova

Trei cetăţeni ai Uzbekistanului s-au ales cu interdicţii de intrare pe teritoriul R. Moldova după ce au fost depistaţi de ofiţerii Biroului migraţie şi azil muncind ilegal într-o piaţă din Chişinău.

Trei bărbați din Uzbekistan, prinși muncind ilegal în Moldova

Potrivit datelor Biroului migraţie şi azil, cei trei au fost depistaţi la 14 mai. Aceştia au închiriat un spaţiu într-o piaţă comercială şi preparau produse de patiserie în condiţii anti sanitare, fără permis de şedere în scop de muncă, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.

În timpul verificărilor, ofiţerii au stabilit mai multe nereguli: lipsa autorizaţiei de amplasare şi funcţionare, condiţii anti sanitare, spălătoria nefiind conectată la sisteme de aprovizionare cu apă, utilajul frigorific nu funcţiona şi nu era dotat cu termometru, produsele din carne şi ouă nu dispuneau de acte ce ar confirma inofensivitatea şi provenienţa lor.

În privinţa celor trei au fost emise decizii de returnare cu stabilirea interdicţiei de intrare pe teritoriul Republicii Moldova pentru o perioadă de trei ani. 

În acelaşi timp, străinii au fost sancţionaţi cu amenzi în sumă de 15 mii de lei şi au fost obligaţi să părăsească teritoriului ţării în termen de cinci zile.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării