main logo
15417

Bloggeriță din Moldova, agresată și obligată să dea mită ofițerilor INP

Bloggerița din Moldova Rodi Ro a fost agresată verbal de un echipaj al INP.

Doi polițiști, filmați cum iau mită de la o bloggeriță agresată

Totul a avut loc pe 2 martie curent sub podul de la Telecentru, sub camerele de supraveghere de la semafor, dar și de la o benzinărie din apropiere, transmite Știri.md.

Femeia se afla la semafor în momentul în care un echipaj al INP a început să strige la ea, spunându-i să iasă din mașină pentru că ar fi refuzat să se oprească la cerința ofițerilor.

Oamenii legii au agresat-o verbal, amenințând-o că va rămâne fără permisul de conducere, sub pretextul că aceasta ar fi circulat cu viteză excesivă.

Ulterior, unul dintre polițiști ar fi cerut 200 de euro de la Rodi Ro, iar la cerințele insistente ale acesteia de a i se explica pentru ce a fost stopată și agresată verbal omul legii ar fi reacționat vulgar. 

Femeia a fost obligată de polițist să-i pună 200 de euro în carnet, deși aceasta, insistent, cerea să-i fie aplicată o amendă legală.

Ulterior, bloggerița a mers la IGP și Procuratura Anticorupție, unde a povestit cu lux de amănunte cele întâmplate.

Surse din cadul Procuraturii Anticorupție au declarat pentru Știri.md că cei doi polițiști sunt din cadrul Inspectoratului de Poliție Centru, INP.

Unul dintre ei a fost reținut, dar ulterior a fost eliberat și este cercetat în libertate pentru că conlucrează cu ancheta. 

Al doilea este dat în urmărire și riscă de la 5 la 10 ani de închisoare.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării