main logo
434

Bloc prăbușit la Otaci: Un inspector vizat, decorat de Guvern

Inspectorul Agenției de Supraveghere Tehnică Nord, Igor Bordian, datorită căruia au fost salvate viețile a 46 de oameni în cazul prăbușirii blocului de la Otaci, a primit Diploma de Onoare a Guvernului Republicii Moldova.

Bloc prăbușit la Otaci: Un inspector vizat, decorat de Guvern

Anunțul a fost făcut de premierul Maia Sandu. „I-am mulțumit lui Igor Bordian pentru implicarea personală în acest caz și evacuarea cetățenilor la timp. Am vorbit și despre dificultățile pe care le întâmpină în calitatea lui de inspector și despre ce putem face cu toții ca să ne simțim în siguranță la noi în țară. Vom ține cont de sugestiile lui, inclusiv de îmbunătățirile care pot fi aduse la cadrul legal, pentru a preveni astfel de cazuri în viitor. Avem nevoie în toate domeniile de oameni ca Igor Bordian, care își fac munca onest și care pun viața și bunăstarea oamenilor mai presus de orice”, a scris Maia Sandu pe pagina sa oficială de pe o rețea de socializare, transmite Știri.md cu referire la moldpres.

Scara unui bloc de locuit cu 9 etaje din orașul Otaci, raionul Ocnița, s-a prăbușit în seara zilei de 19 iunie curent. Victime nu au fost înregistrate. Inspectorul Igor Bordian a fost cel care a insistat ca locatarii să fie evacuați de urgență. Astfel, 46 de oameni, inclusiv 11 copii, au fost evacuați din bloc înainte de producerea accidentului, fiind astfel preîntâmpinată o tragedie.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării