main logo
758

Bloc prăbușit la Otaci: Sinistrații cer ajutorul Guvernului

Oamenii care au apartamente în cealaltă jumătate din blocul de la Otaci care s-a prăbușit acum patru zile cer ajutoare de la Guvern.

Bloc prăbușit la Otaci: Sinistrații cer ajutorul Guvernului

Aceștia spun că deși locuințele lor au rămas întregi, ei se tem să revină acolo, transmite Știri.md cu referire la protv.md.

Între timp, salvatorii anunță în zilele următoare se vor apuca demoleze ceea ce a mai rămas din porțiunea afecatată a clădirii.

Sinistrații din blocul avariat s-au adunat ieri în curtea acestuia pentru a cere ajutor de la Guvern. 

“Noi locuim la etajul șase, tata când a intrat în prima zi în apartament pentru zece minute ca să ia doar ce era mai important, a reușit să deschidă ușa. Iar în următoarea zi peste ea deja erau căzute dărâmături și noi nu o mai putem deschide.” 

Femeia care locuiește în cealaltă jumătate a blocului, care a rămas întreagă, spune că autoritățile locale încearcă să o convingă că poate să revină acasă. 

“Nouă ne spun să ne întoarcem în această casă. Și în privința ajutorului, peste tot spun că noi am fost ajutați, dar de fapt abia a treia zi ni s-a adus aici un cort, până acum ne-am ars la soare. Nici măcar apă nu ne dau.” 

Oamenii își aduc aminte cu groază de momentul în care s-a prăbușit jumătate de clădire. Aceștia spun că deși bucata lor de casă nu a fost făcută una cu pământul, ei se tem să locuiască acolo. 

“Eu am deschis fereastra, mă uit că la etajul patru se fărâmă tencuiala și în câteva secunde, în ochii mei o crăpătură se ducea până la primul etaj.”

Până vor primi ajutor din partea statului, sinistrații se adăpostesc pe unde apucă.

“Eu am fost la o femeie, am rugat-o și ea m-a primit. Și o nepoată am și mănânc pe unde apuc.”

“Noi din prima zi înoptăm la școală.”

Între timp pompierii spun că astăzi la fața locului vor fi aduse autospecialele, iar ulterior se va decide când va începe demolarea blocului.

Clădirea cu nouă etaje de la Otaci s-a prăbușit acum cinci zile. Ulterior șeful statului a anunțat că locatarii acelui bloc ar urma să primească bani pentru a cumpăra alte locuințe.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării