main logo
1438

Bloc periculos la Hâncești: Locuitorii au fost evacuați de urgență

Primăria municipală a dispus evacuarea de urgenţă a tuturor locatarilor din blocul avariat de pe str. Mihalcea Hâncu, 12, mun. Hâncești.

Bloc periculos la Hâncești: Locuitorii au fost evacuați de urgențăFoto: Info Curier Hâncești

Evacuarea a avut loc în această dimineaţă, 17 august, transmite Știri.md.

Info Curier Hâncești scrie că primarul Alexandru Botnari a dispus evacuarea de urgenţă a locatarilor şi bunurilor din imobilul de pe str. Mihalcea Hâncu, 121, în care, săptămâna trecută, în urma ploilor abundente, au apărut fisuri mari în întreaga structură a casei, aceasta fiind în pericol iminent de a se prăbuşi în orice moment.

De săptămâna trecută şi până astăzi, fisurile de pe pereţii portanţi şi de pe tavanele apartamentelor au devenit mai largi şi mai extinse, astfel încât o comisie special creată în cadrul primăriei municipale, care a examinat repetat situaţia, a decis că aflarea locatarilor în interiorul clădirii este extrem de periculoasă, înaintând ca soluţie de moment evacuarea în totalitate a acestora.

Primarul Alexandru Botnari, aflat la faţa locului, a dispus ca locatarii din cele 42 de apartamente să ia măsuri pentru a-şi evacua bunurile şi a se adăposti temporar la rude până autorităţile vor găsi o soluţie.

„Ceea ce se întâmplă astăzi la blocul locativ de pe str. Mihalcea Hâncu, 121 reprezintă o situaţie foarte complicată, fisurile devenind de la o zi la alta tot mai mari, casa fiind deplasată cu cca 30 cm, ceea ce reprezintă un mare pericol de prăbuşire. 

Comisia Situaţii Excepţionale a mun. Hânceşti a luat decizia, în cadrul unei şedinţe operative, ca cetăţenii, în mod de urgenţă, să se evacueze din clădirea avariată, atât ei, cât şi bunurile lor. 

Ne vom strădui să le acordăm suportul necesar pentru a-şi evacua bunurile în siguranţă. De asemenea, am înaintat demersurile necesare la Centrul de Verificare şi Expertizare a Construcţiilor, Inspecţia de Stat în Construcţii şi Guvernul R. Moldova pentru a găsi o soluţie optimă şi a ajuta cetăţenii în situaţia dată”, a declarat pentru CURIER Alexandru Botnari.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării