main logo
22763

Bloc de coșmar, filmat de StopHam la Durlești: E ca la Otaci

Locuitorii din clădirea nouă construită pe strada Codrilor din Durlești se plâng că compania de construcții nu și-a respectat obigațiile contractuale și a dat în exploatare o casă cu încălcări grave.

Bloc de coșmar, filmat de StopHam la Durlești: E ca la OtaciFoto: stiri.md

Oamenii susțin că compania de construcții le-a promis să echipeze un teren de joacă, magazin, parcare și lift, însă nu și-au respectat promisiunile, transmite Știri.md.

Proprietarii apartamentelor au povestit în detaliu despre problema lor, activiștilor Mișcării obștești "StopHam-Moldova".

Potrivit oamenilor, compania de construcții a schimbat planul de construcție fără știrea oamenilor.

"Ei au explicat acest lucru prin faptul că inițial a existat o eroare în proiectarea clădirii. Acesta a mai spus că nu este obligat să ne notifice cu privire la modificările ulterioare", povestește un proprietar.

Potrivit reportajului filmat la fața locului, în noua casă deja există o crăpătură, iar lățimea scării este foarte mică. 

Locatarii spun că și căruciorului pentru copii cu greu încape. 

Aceștia mai susțin că noul bloc în curând va deveni periculoas, la fel ca cel care s-a prăbușit la Otaci.

Locatarii susțin că s-au adresat la autoritățile responsabile, iar compania de construcții a fost obligată să corecteze încălcările identificate.

"În acest moment, autoritățile de control au obligat compania de construcții să îndeplinească toate cerințele noastre, dar nu se face nimic. Nu înțeleg, așteaptă iarna să înghețe cimentul?", a spus o femeie nemulțumită.

De asemenea, locatarii au scris o declarație colectivă la Procuratură, însă procesul de examinare din motive necunoscute a fost prelungit.

Activiștii StopHam-Moldova, împreună cu locatarii blocului au făcut un apel și către premierul Maia Sandu, pe care o roagă să se implice și să rezolve această problemă.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării