main logo
2294

Biserică nouă, sfințită de Mitropolitul Moldovei la Grătieşti

Sărbătoare în comuna Grătieşti din municipiul Chişinău. Astăzi, în această localitate a fost sfinţită noua biserica cu hramul „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul”.

Biserică nouă, sfințită de Mitropolitul Moldovei la GrătieştiÎn comuna Grătieşti, sfinţită o nouă biserica de Mitropolitul Moldovei

Construcţia lăcaşului sfânt a durat trei ani. Prima liturghie a fost oficiată aici chiar de Mitropolitul Moldovei, transmite Știri.md cu referire la Canal3.md

"Este o bucurie pentru noi toţi, în primul rând pentru creştinii ortodocşi din acest cartier că a apărut încă un lăcaş sfânt, unde creştinii vor avea posibilitatea în zilele de duminică , de sărbători, să vină, să roage bunului Dumnezeu", a spus mitropolitul Moldovei, ÎPS Vladimir.

"Noi suntem foarte bucuroşi că au făcut lăcaşul asta. Toată lumea credincioasă o să venim să ne rugăm pentru sănătate, pentru copilaşii noştri. Îi foarte multă lume, trebuie bisericuţă".

"Un fenomen pentru satul nostru, acesta este un local care îi va aduna pe oameni. Îi o frumuseţe, izolat, de parcă aşa a vrut Dumnezeu".

"Această bisericuţă a fost începută de soţul meu, dar deacum nu mai este în viaţă. Mă bucur că avem şi noi un lăcaş unde putem să venim să ne rugăm de sănătate".

"Cu mare plăcere de la ora cinci dimineaţa, covorul care este făcut în faţă, este amenajat de mine. De fiecare dată când o să trecem, o să ne oprim, ca să aprindem câte o lumânare".

"Asta a fost binecuvântarea lui Dumnezeu ca să avem a doua sfântă biserică în Grătieşti. Ne-am dorit să construim a doua biserică", a afirmat parohul bisericii din Grătieşti, Victor Pleşca.

Toate cheltuielile pentru construcţia bisericii din Grătieşti au fost suportate de către un locuitor al comunei, care a fost susţinut de mai mulţi sponsori.

"Eu mă gândesc că la fiecare colţ ar trebui să fie câte o biserică ca oamenii să fie mai credincioşi, mai buni la inimă", a comunicat locuitorul comunei Grătieşti, Ion Stepuleac.

Comuna Grătieşti a împlinit 270 de ani de la întemeiere. Localitatea are o populaţie de peste şase mii de oameni.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării