main logo
536

Biroul politici de reintegrare, despre noul atentat eșuat: Am cerut detalii

Versiunile prezentate de către Tiraspol, potrivit cărora la Bender se planifica asasinarea şefului OSCE, Bujar Osmani, nu sunt probate în modul stabilit de lege, susține Biroul politici de reintegrare.

Biroul politici de reintegrare, despre atentatul eșuat: Am cerut detalii

Conform autorității, acestea „poartă un caracter speculativ și nu reflectă investigații sau date confirmative elucidate de autoritățile Republicii Moldova”, transmite Știri.md cu referire la Realitatea.md.

„Prin canalul de corespondență al reprezentanților politici Chișinăul a solicitat Tiraspolului prezentarea informațiilor detaliate pe acest incident și transmiterea persoanelor reținute sub răspunderea organelor naționale de drept în vederea desfășurării investigațiilor în conformitate cu prevederile legislației în vigoare”, a comunicat Biroul politici de reintegrare, la solicitarea redacției Realitatea.

Între timp, Tiraspolul a dezvăluit noi informații despre atentatele de care vorbește începând cu 9 martie. Responsabilii separatiști spun că inițial trebuia să aibă loc atacul contra delegației OSCE, aflată într-o vizită oficială în Republica Moldova. În acest scop, la Bender trebuia să fie aruncată în aer o mașină.

Transnistrenii continuă să acuze de planificarea atacului Serviciul de Securitate al Ucrainei. Conform lor, după ce a eșuat tentativa de a-l asasina pe președintele în exercițiu al OSCE, Bujar Osmani, s-a recurs la cel de-al doilea plan – provocarea unei explozii în centrul Tiraspolului și asasinarea lui Vadim Krasnoselski.

Bănuit de faptul că urma să execute planurile este unul și același individ, născut la Tiraspol și stabilit de 12 ani la Odesa. Așa-numiții procurori au prezentat și o înregistrare video cu momentul în care el ar fi urmărit delegația OSCE. Filmarea pare să fie făcută dintr-un troleibuz.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării