main logo
9024

Bilanțul infectaților rămâne la 199 în R. Moldova: Starea pacienților

În Republica Moldova numărul cazurilor confirmate de coronavirus rămâne la 199.

Bilanțul infectaților rămâne la 199 în R. Moldova: Starea pacienților

Informațiile au fost oferite de ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, transmite Știri.md.

Potrivit ministrei, sunt cazuri de import (Elveția, Ucraina Cehia, România, Rusia, Marea Britanie și Franța) și 143 sunt locale (Chișinău, Anenii Noi, Căușeni, Orhei, Soroca, Râșcani, Bălți, Sângerei, Ștefan Vodă, Ialoveni, Cahul, Cantemir, Strășeni, Taraclia și stânga Nistrului).

”La Spitalul Toma Ciorbă sunt spitalizați cu gravitate medie și satisfăcătoare, pacienții Spitalului Clinic Municipal de Boli Contagioase de Copii sunt în stare satisfăcătoare. La Spitalul Clinic Republican sunt în stare gravă, dar și gravitate medie. 

La Clinica Emilian Coțaga mama are stare satisfăcătoare. La Spitalul Ministerului Sănătății sunt cu forme ușoare, în stare satisfăcătoare. Ieri au fost externate 3, iar azi vor fi externate încă 6 persoane.

Pacienți din stânga Nistrului: 2 sunt într-o clinică din Chișinău și 8 sunt internați în stânga Nistrului, fiind în stare de gravitate medie și satisfăcătoare.

Azi examinăm opțiunea de a activa spitalul din Bălți unde vor fi referiți suspecții, dar și cei confirmați. Avem pregătit spitalul din Comrat și cel din Cahul pentru zona de Sud pentru a asigura deservirea regională a persoanelor și să descărcăm încărcătura din Chișinău”, a declarat Dumbrăveanu.

Totodată, ministrul a mulțumit agenților economici și voluntarilor de la Universitatea Tehnică din Moldova care se implică activ în confecționarea echipamentelor de protecție pentru personalul medical, cum ar fi ecrane de protecție.

Menționăm că, pe parcursul ultimelor 24 de ore, în Republica Moldova au intrat 2.340 persoane. La monitorizarea medicului de familie, în prezent se află 29.114 persoane.

Știri.md amintește că, începând cu 25 martie, este limitată mișcarea populației în municipii, orașe și centre raionale pentru a preveni infecția cu coronavirus.

Potrivit datelor oficiale, până în prezent, în Republica Moldova au fost înregistrate două decesuri din cauza COVID-19, iar mai mulți pacienți infectați s-au vindecat.

Știri.md reamintește că, pe 17 martie, Parlamentul de la Chișinău a declarat stare de urgență națională în legătură cu situația epidemiologică, până la data de 15 mai.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale vine cu mesajul repetat către populație de a se implica activ în prevenirea răspândirii infecției cu COVID-19 pe teritoriul țării, prin respectarea recomandărilor:

- Evitați locurile publice. Stați acasă;

- Păstrați distanța socială de minim 1 metru;

- Cei care au revenit din țările cu risc sporit de infecție sau au contactat cu o persoană infectată, autoizolați-vă la domiciliu pentru 14 zile, inclusiv de membrii familiei și contactați medicul de familie. Măsurați temperatura corpului de 3 ori pe zi;

- Spălați-vă cât mai des pe mâini cu apă și săpun;

- Respectați eticheta tusei (în șervețel de unică folosință sau pliul cotului);

- La primele simptome de boală precum: tuse, febră, eliminări nazale, apelați Serviciul 112.


Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării