main logo
7250

Bilanț nou: 94 de morți. Ministrul anunță un alt focar de coronavirus

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale raportează 194 de cazuri noi de COVID-19, după procesarea a peste 1.000 de probe.

Bilanț nou: 94 de morți. Ministrul anunță un alt focar de coronavirus

Toate cazurile confirmate sunt cu transmitere locală. Totodată, numărul deceselor asociate noului tip de coronavirus ajunge la 94. 

Informațiile au fost prezentate sâmbătă, 25 aprilie, după ședința Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul COVID-19, transmite Știri.md cu referire la IPN.

Ministra Viorica Dumbrăveanu a declarat că din cele 194 de cazuri noi, 55 sunt în municipiul Chișinău. 38 sunt în raionul Dubăsari, dintre care 37 sunt la Centrul de plasament temporar pentru persoanele cu dizabilități. 

Autoritățile planifică testarea la COVID-19 a tuturor celor 300 de persoane din Centru. În regiunea transnistreană s-au înregistrat 31 de cazuri noi.

Până acum, au fost tratați 825 de pacienți confirmați cu COVID-19, însă în această statistică nu se regăsesc pacienții din stânga Nistrului.

Ministra a mai anunțat despre existența unui nou focar la Spitalul clinic municipal nr. 1, unde s-au înregistrat șapte cazuri. Nu este vorba secția cu profil COVID-19, ci Centrul perinatologic.

În altă ordine de idei, ministra a spus că măsurile restrictive la care se renunță de luni rămân valabile pentru localitățile în care este instituit regim de carantină.

Premierul Ion Chicu a făcut apel la cetățeni să nu meargă la cimitire, în condițiile în care Paștile Blajinilor a fost transferat pentru luna iunie.

În Republica Moldova este declarată stare de urgență începând cu data de 17 martie și până pe 15 mai. Numărul pacienților confirmați cu COVID-19 depășește 3300 de oameni.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării