main logo
770

Bilanț nou: 32 de copii intoxicați la tabăra de vară din Taraclia

Bilanţul victimelor intoxicaţiei de la tabăra de vară din Taraclia a ajuns la 32 de copii. Pe parcursul zilei de ieri şi azi-dimineaţă alţi opt pacienţi au ajuns la spital. Medicii presupun că ar fi vorba despre o infecţie cu rotavirus.

Bilanț nou: 32 de copii intoxicați la tabăra de vară din Taraclia32 de copii intoxicați la o tabără de vară din Taraclia. Ce spun medicii

Potrivit medicului infecţionist de la Spitalul Raional din Taraclia, starea pacienţilor este de gravitate uşoară, transmite Știri.md cu referire la Prime.md

Pacienţii au vârste cuprinse între șapte şi 15 ani. Toţi se odihneau la tabăra de vara Ciaika din Taraclia. O parte dintre ei a fost plasată în secţia de boli infecţioase, iar alta în secţia pediatrie, din lipsă de locuri.

Părinţii spun că deşi copiii lor se odihnesc la tabăra Ciaika în fiecare an, pentru prima dată se confruntă cu astfel de probleme. Ei presupun că aceştia au ajuns la spital din cauza apei sau alimentelor alterate.

Pe de altă parte, medicii spun că ar fi vorba despre o infecţie cu rotavirus, care nu ar fi fost provocată de consumul produselor alimentare.

Şi asta pentru că în total 100 de copii au mâncat aceleaşi alimente, dar s-au infectat doar o parte. În plus, pacienţii au acuzat nu doar dureri abdominale, ci şi dureri de gât şi aveau febră.

Specialiştii Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor au prelevat probe, iar rezultatele expertizei vor fi făcute publice în cinci zile.

Până la elucidarea situaţiei, tabăra de vară din Taraclia va rămâne închisă.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării