main logo
2156

Bilanț: 382 de morți în R. Moldova. Cine sunt noile victime ale virusului

Încă 7 persoane au decedat în R. Moldova după ce au luptat mai multe zile cu noul tip de coronavirus.

Bilanț: 382 de morți în Moldova. Cine sunt noile 7 victime ale virusuluiFoto: cugetliber.ro

Despre aceasta a anunțat în cadrul unui briefing secretarul de stat de la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale Constantin Rîmiș, transmite Știri.md.

Potrivit sursei citate, este vorba despre 4 bărbați și 3 femei cu vârstele de peste 50 de ani.

Deces 376: Bărbat de 51 ani, din r-nul Orhei, transferat din IMSP SR Orhei, la Institutul de Medicină Urgentă, pe data de 4 iunie. Comorbidități: hipertensiune arterială gr. II, diabet zaharat tip 2, obezitate gr. II, cardiopatie hipertensivă și dismetabolică.

Deces 377: Femeie de 54 ani, din UTA Găgăuzia, transferată din IMSP SR Comrat, la Institutul de Medicină Urgentă, pe data de 27 mai. Comorbidități: leucemie acută.

Deces 378: Femeie de 69 ani, din mun. Chișinău, internată la Institutul de Medicină Urgentă, pe data de 7 iunie. Comorbidități: hipertensiune arterială gr. III, diabet zaharat tip 2, cardiomiopatie hipertensivă și pulmonară.

Deces 379: Bărbat de 72 ani, din mun. Chișinău, transferat de la Centru COVID-19, la Institutul de Medicină Urgentă, pe data de 10 iunie. Comorbidități: hipertensiune arterială gr. III, cardiomiopatie hipertensivă IC III, diabet zaharat tip 2.

Deces 380: Bărbat de 76 ani, din mun. Chișinău, a fost internat la IMSP Institutul de Medicină Urgentă pe data de 7 iunie. Comorbidități: angină pectorală de efort CF III, hipertensiune arterială gr. III, hepatită cronică de stază, sechele AVC.

Deces 381: Bărbat de 73 ani, din mun. Chișinău, transferat de la Centru COVID-19, pe data de 25 mai. Comorbidități: bronhopneumopatie cronică obstructivă, hipertensiunea arterială gr. II, obezitate gr II.

Deces 382: Femeie de 67 ani, din mun. Chișinău, transferată din SCM ”Sfânta Treime”, la Institutul de Medicină Urgentă, pe data de 8 iunie. Comorbidități: hipertensiune arterială gr. II, cardiopatie hipertensivă IC II, diabet zaharat tip2.

Știri.md amintește că până la ora actuală, în R. Moldova au fost înregistrate 10.727 de cazuri de COVID-19.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării