16 mai, 2019 18:27
719
0
Bienala Internațională de Pictură 2019, inaugurată la Chișinău
16 mai, 2019 18:27
719
0

Cea de-a VI-a ediție a Bienalei Internaționale de Pictură a fost inaugurată astăzi la Muzeul Național de Artă al Moldovei. Evenimentul se desfășoară sub patronajul Ministerului Educației,Culturii și Cercetării.

La manifestare au participat ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc, reprezentanți ai corpului diplomatic acreditat la Chișinău, oameni de cultură și artă, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.md.

În alocuțiunea sa, ministrul Monica Babuc a menționat că de la o ediție la alta, Bienala Internațională de Pictură crește în conținut, în concepție și în obiectivele pe care și le propune. ”Este o ediție de excepție. Sunt mândră de lucrările pictorilor din R. Moldova”, a subliniat oficialul.

La rândul său, directorul Muzeului Național de Artă al Moldovei, Tudor Zbârnea, curatorul evenimentului, a afirmat că expoziţia Bienalei Internaţionale de Pictură din acest an reuneşte 145 de artişti plastici din domeniul picturii, reprezentanţi ai 27 de ţări cu peste 152 de lucrări expuse pe simeze.

Potrivit lui Tudor Zbârnea, Bienala Internaţională de Pictură, pe parcursul a zece ani de la fondare, a creat numeroase platforme de comunicare pe plan internațional. Aceasta va continua să susțină inițierea contactelor directe între artiști și va crea condiții optime pentru noi perspective și diverse forme de colaborări internaționale.

Directorul muzeului a mai spus că în premieră, în cadrul Bienalei, mâine, 17 mai, între orele 9.00-12.30 la Muzeul Național de Artă al Moldovei va fi organizată Conferința internațională cu genericul - „Tendințele estetice ale artei contemporane în contextul internațional”, unde vor putea fi luate în dezbatere abordările estetice ale artiștilor expozanți, iar participanții din diverse țări vor purta un dialog deschis în contextul problematicilor și evoluției artei contemporane.

Expoziția va fi deschisă până la 23 iunie.

img19003746

img19003746

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter