main logo
978

Bicicliștii din Capitală anunță proteste după accidentul de la Stăuceni

Alianța Biciclete Chișinău a anunțat proteste în Capitală după accidentul cu final tragic de la Stăuceni.

Bicicliștii din Capitală anunță proteste după accidentul de la Stăuceni

Anunțul a fost făcut după ce astăzi, 24 februarie, a devenit cunoscut faptul că minorul accidentat ieri a decedat la spital, transmite Știri.md.

„Valerian Railean, în vârstă de 12 ani, campion al Moldovei la ciclism juniori, s-a stins azi din viață. Este o tragedie enormă care ne lasă fără putere și fără cuvinte. 

El și colegul lui au fost loviți în timp ce mergeau pe biciclete pe șoseaua Stăuceni trei zile în urmă, de un automobil care a efectuat o manevră ilegală de depășire pe partea dreaptă.

Trimitem sincere condoleanțe familiei.

Într-un astfel de moment este extrem de greu de făcut sau zis ceva. Dorim însă să ne canalizăm toată disperarea și furia în a ne mobiliza și cere odată și odată schimbări, înainte să fie următorul caz inevitabil.

De aceea, anunțăm o mobilizare masivă a tuturor bicicliștilor și o acțiune de protest fără precedent.

Revenim cu detalii curând, până când să păstrăm un moment de reculegere pentru acest băiat, care, apropo, era campionul Moldovei la MTB juniori din acest an”, se arată în mesaj.

Amintim că accidentul a avut loc pe data de 21 februarie, în localitatea Stăuceni. Doi cicliști în vârstă de 12 ani au fost loviți violent de un automobil de marca Opel. Unul dintre băieți a fost internat la spital în stare gravă, fiind plasat în comă.

Ulterior, șoferul care se afla la volanul automobilului a fost plasat în arest preventiv pentru 30 de zile în Penitenciarul nr. 13.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării