main logo
4294

Biciclete furate din Franța pentru a fi vândute în Moldova și Ucraina: 19 reținuți

Oamenii legii investighează mai multe furturi de biciclete performante din Franța, în valoare totală de circa 1,8 milioane de euro, care urmau să fie vândute în Republica Moldova și Ucraina, începând cu 2021.

Biciclete furate din Franța pentru a fi vândute în Moldova: 19 reținuțiFoto: Captură video

Potrivit informațiilor, bicicletele electrice și cu cadru din carbon, evaluate între 3.000 și 10.000 de euro, au fost furate cu camionul direct din depozite sau din magazinele din Franța, transmite Știri.md.

„O perioadă, acestea erau transportate în afara Franței, în Europa, pentru comercializare. De curând, însă, bicicletele furate au început a fi transportate în Moldova și Ucraina, ca să fie puse în vânzare la un preț redus cu 20%-30%, ca marfă de mâna a doua (pe Internet, fără bon de plată, așa cum nu dispuneau de certificate sau alte documente ale bicicletelor)”, comunică Poliția.

Astfel, în urma reținerii în Franța a 12 moldoveni și trei ucraineni, săptămâna trecută au avut loc mai multe percheziții în Chișinău, Cantemir și Cahul, sub egida Europol, de comun cu Jandarmeria Națională a Franței și cu sprijinul mascaților de la BPDS „Fulger”.

Actualmente, în Republica Moldova sunt investigați patru bănuiți cu vârste cuprinse între 35 și 45 de ani, care participau la sustragerea bicicletelor. Anterior, indivizii au fost judecați în Moldova pentru furturi și jafuri.

Investigațiile continuă.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării