main logo
413

Belarus a donat Moldovei o unitate mobilă pentru screening-ul pulmonar

Republica Belarus a donat astăzi Institutului de Ftiziopneumologie „Chiril Draganiuc” din Chișinău o mașină de radiografie pulmonară mobilă pentru realizarea screening-ului afecțiunilor pulmonare.

Belarus a donat Moldovei o unitate mobilă pentru screening-ul pulmonarBelarus a donat Moldovei o unitate mobilă pentru screening-ul pulmonar

Cheile de la unitatea mobilă au fost înmânate ministrului sănătății, muncii și protecției sociale, Silvia Radu de către ambasadorul Republicii Belarus în Republica Moldova, Serghei Ciciuc. Mașina mobilă  va fi utilizată în cadrul campaniei naționale „Un doctor pentru tine”, pentru investigații medicale pentru populația din zonele rurale, transmite Știri.md cu referire la IPN.

„Îmi exprim recunoștința faţă de Republica Belarus pentru această donație. Sper cu ajutorul acestor mașini să ajungem în anul care vine în toate localitățile țării, astfel ca populația să treacă acest screening pulmonar și să intervenim la timp acolo unde există o patologie pentru a oferi la timp asistența medicală necesară”, a declarat ministrul Silvia Radu.

La rândul său, ambasadorul Republicii Belarus, Serghei Ciciuc, a menționat că parteneriatul dintre Republica Moldova și Belarus este unul de durată , dovadă în acest sens  fiind suportul oferit de ţara sa pe parcursul a mai multor ani pentru sistemul de sănătate din Moldova. „Sănătatea populației unei țări este cea mai importantă investiție. Vom continua colaborarea cu Republica Moldova și susținerea proiectelor sociale”, a mai afirmat Ambasadorul Republicii Belarus. În acest an Guvernul Republicii Moldova a procurat o mașină mobilă de screening pulmonar din Belarus care este utilizată în cadrul campaniei „Un doctor pentru tine”.

Potrivit MSMPS din luna august, când s-a început Campania, până în prezent  au fost investigate peste 22.000 de persoane, dintre care 3.000 de persoane au fost depistate cu patologii ale aparatului respirator.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării