main logo
3866

Bebeluș mort în drum la Nisporeni. Mama: Nu am băut mult. Poate și eu am adormit cu el acolo

Mama bebelușului de un an, care a murit înghețat pe marginea drumului acum două săptămâni, a vorbit pentru prima dată la o emisiune la Prime TV.

Bebeluș mort în drum. Mama: Nu am băut mult. Poate am adormit cu el

Femeia, în vârstă de 29 de ani, spune că nu ține minte o mare parte a evenimentelor care au dus la tragedia din 28 noiembrie.

„Poate și eu am adormit cu el acolo și nu îmi dau seama. Ultima ce țin minte este cum băteam în ușă și spuneam să îmi dea copilul”, a povestit femeia în emisie directă, transmite Știri.md cu referire la Unimedia.

Femeia admite că bebelușul ar fi putut să iasă singur din casă, dar spune că nu ar fi putut să deschidă de unul singur poarta și că nu avea altă ieșire din curte”, mai povestește tânăra.

Mama bebelușului mai presupune că ar fi putut să cadă împreună cu copilul, dar nu își aduce aminte dacă s-a trezit acasă sau pe drum.

„În fiecare seară mă gândesc. Am impresia că am căzut cu copilul”.

„Niciodată nu îmi voi ierta acest lucru. Eu sunt vinovată”, a mai spus mama copilului.

Femeia mai are un băiat, dintr-o căsătorie anterioară. În caz că ar putea să fie lăsată fără drepturi asupra băiatului mai mare, femeia spune că s-a gândit să-l lase în grija actualului soț, întrucât tatăl băiatului se află la muncă în Federația Rusă.

Bunica băiatului de zece ani spune însă că acesta va fi luat în grija tatălui biologic. „Totuși, mama este mamă și eu o compătimesc”, a mai spus fosta soacră a tinerei.

Avocata Natalia Balaban spune că, în caz că tânăra va fi găsită vinovată, aceasta ar putea fi decăzută din drepturile părintești asupra fiului de zece ani.

Întrebată dacă nu îi este frică de viața celui de-al doilea fiu, femeia a răspuns că acum îi este „frică de tot”. „Vreau să merg la un medic, la psiholog, să mă refac, ca să pot avea grijă de băiatul meu. Nu vreau să mă vadă cu lacrimi în ochi”, a conchis tânăra.

Femeia care și-ar fi pierdut din imprudență bebelușul în stradă riscă patru ani de închisoare.

În seara zilei în care s-a produs tragedia, un flashmob a fost organizat în fața Catedralei din Chișinău. Cei adunați au spus că autoritățile, dar și societatea civilă trebuie să se sensibilizeze și să devină mai implicați în problemele celor din jur.

Amintim că la 28 noiembrie, ora 4 dimineața, polițiștii din Nisporeni au fost sesizați precum că într-o localitate din raionul Nisporeni, a fost găsit pe marginea drumului un bebeluş.

La faţa locului s-a deplasat şi o ambulanţă care a depistat un copil în vârstă de un an, fără semne de viaţă. Audiată de polițiști, mama copilului a spus că împreună cu rudele și vecinii au consumat băuturi alcoolice la ea acasă.

Apoi ar fi luat copilul și de una singură s-a pornit la vecini, pentru a consuma, în continuare, băuturi alcoolice. Tot ea declara că în jurul orei 4 dimineața, fiind deja acasă, s-a trezit din somn și a depistat că micuțul nu este lângă ea. Astfel, femeia nu ține minte cum a ajuns copilul în stradă, declarase ofițerul de presă al IP Nisporeni.

Tatăl bebelușului, care a fost găsit fără suflare pe marginea drumului, spune că nu era acasă când s-a întâmplat totul.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării