main logo
2291

BCS inițiază o moțiune simplă împotriva ministrului Sănătății. Motivul

Deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor anunță inițierea moțiunii simple împotriva ministrului Sănătății, Ala Nemerenco.

BCS inițiază o moțiune simplă împotriva ministrului Sănătății. MotivulColaj: Știri.md

Aceștia se arată nemulțumiți de inițiativa Ministerului Sănătății de a comasa Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă” cu Spitalul Dermatologie și Maladii Comunicabile, transmite Știri.md.

Deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor susțin că Ministerul Sănătății nu a discutat subiectul respectiv cu angajații celor două instituții medicale, iar scopul real al acestui proiect este legat de cele peste două hectare de teren din centrul Capitalei pe care este amplasat Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă”.

Știri.md amintește că angajații Spitalului Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă” și cei de la Spitalul Dermatologie și Maladii Comunicabile au organizat o manifestație la Guvern în semn de protest față de decizia autorităților privind reorganizarea instituției medicale.

Reamintim că, la începutul lunii decembrie, Ministerul Sănătății a publicat o hotărâre potrivit căreia Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă” urmează să fie comasat cu Spitalul Dermatologie și Maladii Comunicabile.

Potrivit expertului în sănătate publică Mihai Pîsla, argumentele ministerului nu sunt convingătoare, evidențiind lipsa standardelor contemporane în ambele spitale.

La rândul său, ministra Ala Nemerenco a fost scumpă la declarații. Într-o replică pentru jurnaliștii care o așteptau afară, în fața ministerului, Nemerenco a spus că „nu văd aici niciun secret, nicio problemă”.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării