main logo
626

Batrîncea, despre televiziunile lăsate fără licență: Niciun argument

Deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) Vlad Batrîncea consideră că Comisia Situații Excepționale (CSE) a suspendat licența celor șase posturi de televiziune fără vreun argument probat.

Batrîncea, despre televiziunile lăsate fără licență: Niciun argumentFoto: captură video

În acest sens, socialistul susține că președintele Comisiei, premierul Natalia Gavrilița, ar trebui să demisioneze, transmite Știri.md.

„S-a demonstrat foarte clar că această decizie a fost una ilegală și arbitrară. Am cercetat, am studiat toate materialele Consiliului Audiovizualului (CA) și am constatat faptul că CA nu a aplicat nicio sancțiune vizavi de aceste televiziuni, pentru pretinsul argument despre războiul din Ucraina. CA, care a monitorizat în regim special și aceste televiziuni, a constatat că nu au existat acele motive care au fost invocate de către CSE, pentru a suspenda licența la aceste șase televiziuni. Înseamnă că nu există un temei rezonabil, nu există niciun argument probat, nu există niciun temei plauzibil pentru asemenea măsuri. Este un abuz grav care trebuie pedepsit. Noi, opoziția parlamentară, am ieșit deodată și am spus că doamna Gavrilița trebuie să-și asume și trebuie să plece. Fără această demisie și fără anularea acestor decizii absolut scandaloase R. Moldova nu va avea niciun viitor democratic”, a declarat Vlad Batrîncea în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la N4.

Deputatul mai consideră că membrii CA au fost presați să găsească motive pentru suspendarea licențelor televiziunilor, fapt pentru care ar trebui să demisioneze in corpore.

Amintim că, Comisia Situații Excepționale (CSE) a luat decizia ca șase posturi de televiziune din Moldova, afiliate deputatului fugat Ilan Șor și PSRM, să rămână fără licența de emisie. Decizia a provocat nemulțumiri și a fost atacată în instanță.

Citește și: CSE a decis retragerea licenței posturilor TV afiliate lui Ilan Șor

Citește și: Posturile TV asociate lui Șor, fără licență: PSRM vrea demisia lui Gavrilița

Citește și: Șor, după închiderea celor șase posturi TV: Moldova e condusă de maimuțe

Citește și: Prima reacție a Moscovei la suspendarea licențelor celor șase posturi TV

Citește și: Compania ce gestionează NTV Moldova va ataca în instanță decizia CSE

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării