main logo
819

Bătrân, nevoit să aștepte 4 luni medicul: Nu știu dacă mai ajung

Până ajungi la medic, poți să speri doar la mila lui Dumnezeu. Spune un bătrân din Telenești, care trebuie să aștepte 4 luni ca să-și facă investigații la inimă, la Centrul de Diagnosticare.

Bătrân, nevoit să aștepte 4 luni medicul: Nu știu dacă mai ajungBătrân din Telenești, nevoit să aștepte mai multe luni pentru a ajunge la medic

La cei 80 de ani, însă, se teme că nu va mai ajunge la ușa medicului. Problema există, recunoaște administrația instituției, care susține că se întâmplă din cauza insuficienței de doctori și aparate medicale, transmite Știri.md cu referire la Protv.md

Alexei Perju: Aștept patru luni, dar la ai mei 80 de ani nu știu dacă voi ajunge.

Odată cu anii, Alexei Perju a adunat și un sac cu boli. Anterior, a suferit un atac de cord, așa că a decis să meargă la un specialist, pentru investigații. Dar, necaz. La Telenești nu sunt aparatele medicale necesare. 

Alexei Perju: Sunt pereții și gata.

Așa că pentru a face o cardiografie, bărbatul trebuie să meargă la Centrul de Diagnosticare din Capitală. Iar în aceeași situație sunt toți localnicii - nu doar din acest sat, dar și din întregul raion. 

Medic de familie din satul Negureni, Telenești: Doar la Chișinău.

În speranța că va ajunge în cabinetul medicului mai repede, bătrânul a sunat la Ministerul Sănătății, dar fără vreun rezultat.

Alexei Perju: A spus să-mi aștept rândul. 

Și nu este prima dată când se întâlnește cu o asemenea problemă. Pentru orice investigații medicale, trebuie să aștepte luni de zile.

Alexei Perju: Am vrut să fac la pancreas. Am așteptat două luni. 

Directorul Centrului Republican de Diagnosticare ne-a spus că există cozi lungi, iar acest lucru nu este o noutate. De vină ar fi insuficiența de angajați și echipamente medicale.

Moldovenii se plâng de rândurile lungi și în policlinici de mai mult timp. Pentru consultații la diferiți specialiști, pacienții trebuie să aștepte de la câteva săptămâni, la câteva luni. Directorii centrelor medicale ne-au spus că bolnavii care au cazuri de urgență sunt primiți fără rând, dar ceilalți sunt nevoiți să rabde. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării