main logo
1244

Bătaie mortală la club: Procuratura neagă scurgerea de informații

Procurorul capitalei, Ștefan Șaptefrați, neagă orice scurgere de informații de la procuratură în cazul lui Serghei Bejenaru.

Bătaie mortală la club: Procuratura neagă scurgerea de informații

Asta după ce marți seara, un site a publicat în exclusivitate imagini video de la locul unde a fost ucis în bătaie un tânăr de 30 de ani, dar și date din cazierul juridic al acestuia.

Procurorul Ștefan Șaptefrați a declarat pentru UNIMEDIA că procuratura nu cunoaște sursa acestor materiale și cum acestea au apărut în presă.

„Noi nu am oferit nici o probă din cadrul dosarului. Eu singur sunt curios de unde acest portal de știri a obținut aceste informații. Avem colectate foarte multe probe ce urmează să le analizăm”, a declarat procurorul pentru UNIMEDIA.

De asemenea acesta a menționat că nu se cunoaște dacă filmulețele apărute în presă sunt luate drept probe în cadrul dosarului, astfel urmează a fi înfăptuit o analiză și verificarea autenticității materialelor.

Anterior însă, Procuratura anunța că a ridicat toate înregistrările video de la fața locului pe care urmează să le studieze. La câteva zile însă de când acest caz a devenit de notorietate și de mare interes public, imagini de pe camerele de supraveghere au apărut la același site de știri care, publica la fel imagini exclusive de la un alt caz de răsunet - cel al lui Andrei Brăguță decedat în timp ce se afla în custodia statului. 

La fel, atunci dosarul era gestionat exclusiv de procuratură care deținea toate înregistrările video, iar exact ca în acest caz, acuzatorii de stat negau faptul că ar fi putut exista scurgeri de informații.

UNIMEDIA amintește că gestionarea publică a cazului lui Serghei Bejenaru, bărbatul care a decedat recent în urma unei altercații în care au fost implicați și sportivi de performanță, amintește de cazul lui Andrei Braguța, care decedase anul trecut, fiind bătut de patru deținuți, cu care se afla în celulă și cu acordul gardienilor, care, potrivit procurorilor, nu ar fi întreprins nimic.

Întâmplător sau nu, dar acțiunile autorităților în cazul luptătorilor de K1 seamănă izbitor cu cele din cazul Braguța, atât prin gestionarea de procuratură a cazului, netransparența dosarului și faptul că din nou, apar imagini de la fața locului în exclusivitate și transmise de același portal de știri. Asta chiar dacă anterior autoritățile anunțau că toate imaginile au fost ridicate de procuratură.

De asemenea cu o reacție în cazul dat a venit și societatea civică, printre care se numără și Maia Sandu. Aceasta cere ca societatea să fie informată regulat și veridic.

Amintim că un bărbat în vârstă de 30 de ani a decedat vineri noapte la Institutul de Medicină de Urgență după ce ar fi fost bătut de un luptător profesionist K1 la un club de noapte din capitală. Potrivit informațiilor oferite de către purtătorul de cuvânt al IMU, Cristina Gorea, victima a fost transportă la spital pe data de 19 mai.

Poliția menționează că pe marginea cazului au fost deschise trei cauze penale pentru huliganism, vătămare gravă medie a integrității corporale în urma căreia a survenit decesul unei persoane, iar vinovaţii riscă până la 15 ani de închisoare.

De menționat că un martor a anunțat noi detalii în acest caz, menționând că Aurel Ignat ar fi plecat acasă pentru a se schimba de haine sport și a revenit în scurt timp în fața clubului de noapte.

Prima persoană reținută este Mihai Pârgaru. Pe numele acestuia a fost aplicat mandat de arestare pentru 30 de zile. Duminică, 27 mai, a fost reținut și Aurel Ignat, cel despre care se spunea că era, de fapt, prima persoană reținută, ambii sunt luptători K1.

De asemenea, președintele FEA, Dorin Damir susține că luptătorii Aurel Ignat şi Mihai Pârgaru nu au treabă cu K1. Anterior însă, în cadrul aceleiași federații se anunța cu mult fast că tocmai Aurel Ignat este cel care îl va înlocui pe fostul campion KOK, Constantin Țuțu

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării