main logo
1456

Bătaie mortală la club: Polițistul Sergiu Bradu nu are niciun statut în dosar

Polițistul Sergiu Bradu, care era împreună cu Sergiu Bejenari la Edgo-Club în noaptea când ultimul a fost bătut, nu are niciun statut în dosarul intentat în acest caz, au comunicat pentru Crime Moldova surse apropiate anchetei.

Bătaie mortală la club: Polițistul Bradu nu are niciun statut în dosar

Aceleași surse susțin că ancheta lucrează la stabilirea tuturor circumstanțelor, inclusiv implicarea lui Bradu în altercație.

Mariana Bețivu, ofițer de presă în cadrul Inspectoratului General de Poliție, a precizat că a fost demarată o anchetă internă pentru a elucida acțiunile polițistului din noaptea de 19 mai: „Polițistul se afla în afara orelor de muncă și are dreptul la odihnă. Totuși, a fost demarată o anchetă, pentru a stabili dacă acesta a avut un comportament corect, s-a implicat sau nu în altercație”.

Sergiu Bradu este ofițer în cadrul Inspectoratului Național de Patrulare. Potrivit unor martori, acesta l-ar fi provocat pe sportivul Aurel Ignat, după ce luptătorul împreună cu un prieten de al său i-ar fi acostat prietena. Martorii susțin că altercația ar fi început la baie între Ignat și Bradu, iar paznicii le-au cerut să părăsească localul, transmite Știri.md cu referire la Crime Moldova.

Sergiu Bradu a fost la înmormântarea prietenului său, Sergiu Bejenari, care a decedat în urma bătăii. Omul legii avea un ochi vânăt. Bradu l-a însoțit pe Bejenari în noaptea de 19 mai la Spitalul de Urgență. Polițistul a refuzat să depună plângere și a explicat colegilor de breaslă, sosiți la fața locului, că s-a ales cu leziuni după ce a căzut de pe o scară.

În dimineața de 19 mai la Spitalul de Urgență s-a internat și Aurel Ignat, cu o rană la cap. Oleg Lozan, avocatul sportivului, ne-a comunicat că medicii sunt obligați să anunțe Poliția în astfel de cazuri, iar oamenii legii să se autosesizeze și să elucideze circumstanțele, lucru care nu a fost făcut. Apărătorul a precizat că urmează să fie depusă o plângere asupra acestui fapt.

Luptătorii K-1, Mihai Pârgaru și Aurel Ignat, au primit câte 30 de zile de arest preventiv, fiind suspectați că i-au aplicat lui Bejenari loviturile fatale. Cei doi pledează nevinovați, iar Ignat susține că el a fost cel atacat și a fost nevoit să se apere.

Poliția este în căutare celui de al treilea suspect, Eugen Deliu, fiul unor oameni de afaceri din Chișinău.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării