main logo
959

Bătaie mortală: Apar scurgeri de care dispun doar autoritățile competente

Gestionarea publică a cazului lui Serghei Bejenaru, bărbatul care a decedat recent în urma unei altercații în care au fost implicați și sportivi de performanță, amintește de cazul lui Andrei Braguța.

Bătaie mortală: Scurgeri de care dispun doar autoritățile competente

Ultimul care decedase anul trecut, fiind bătut de patru deținuți, cu care se afla în celulă și cu acordul gardienilor, care, potrivit procurorilor, nu ar fi întreprins nimic, transmite Ştiri.md cu referire la Unimedia.

Întâmplător sau nu, dar acțiunile autorităților în cazul luptătorilor de K1 seamănă izbitor cu cele din cazul Brăguță, atât prin gestionarea de procuratură a cazului, netransparența dosarului și faptul că din nou, apar imagini de la fața locului în exclusivitate și transmise de același portal de știri. Asta chiar dacă anterior autoritățile anunțau că toate imaginile au fost ridicate de procuratură.

Societatea civilă deja a reacționat în cazul bărbatului bătut de grup de sportivi. Maia Sandu cere ca societatea să fie informată regulat cu privire la acest caz.

La Judecătoria Rîșcani, după ore bune în care jurnaliştii l-au aşteptat pe Aurel Ignat, care a primit 30 de zile de arest în cazul Bejenaru, acesta nu a mai apărut. Avocatul sportivului a spus că Ignat nu a fost prezent, deoarece se simţea rău şi ar fi avut nevoie de îngrijiri medicale, în urma loviturilor pe care le-a primit în seara altercației.

Aurel Ignat a fost escortat din sediul judecătoriei, departe de ochii presei.

Aurel Ignat și cel de-al doilea suspect, Mihai Pîrgaru sunt luptători de performanță, însă potrivit lui Dorin Damir, aceștia nu au treabă cu K1. Anterior însă, în cadrul aceleiași federații se anunța cu mult fast că tocmai Aurel Ignat este cel care îl va înlocui pe fostul campion KOK, Constantin Țuțu.

"Îl cunosc foarte bine pe Ignat. Ştiu că este un sportiv bun, de perspectivă, perseverent, munceşte foarte mult, este patriot, de aceea şi am decis să-i dau centura", afirma anterior fostul luptător K-1, Constantin Ţuţu.

Amintim că un bărbat în vârstă de 30 de ani a decedat vineri noapte la Institutul de Medicină de Urgență după ce ar fi fost bătut de un luptător profesionist K1 în fața unui club de noapte din capitală.

Pe marginea cazului au fost deschise trei cauze penale pentru huliganism, vătămare gravă medie a integrității corporale în urma căreia a survenit decesul unei persoane, iar vinovaţii riscă până la 15 ani de închisoare.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării