main logo
2501

Bătaie la Penitenciarul nr. 17 Rezina: Detalii noi de la ANP

După ce în spațiul mediatic au apărut informații despre doi deținuți de la penitenciarul nr. 17 Rezina care s-ar fi bătut chiar în celula de detenție, în urma unui conflict apărut spontan între ei, Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) a venit cu mai multe detalii.

Bătaie la Penitenciarul nr. 17 Rezina: Detalii noi de la ANPFoto: wikimapia.org

Potrivit ANP, ieri, 25 iunie 2022, în jurul orei 12:10, în Penitenciarul nr.17 - Rezina, între doi condamnați la detențiune pe viață, ce se dețineau în aceeași celulă, a avut loc o ceartă care, spontan a degenerat în altercație, transmite Știri.md.

Deținutul care a generat conflictul a fost imobilizat de către colegul de celulă, însă în timpul altercației s-a ales cu leziuni corporale, două plăgi contuze în regiunea frontală și parietală a capului și o plagă în regiunea gâtului.

Angajații instituției au intervenit în forță stopând acțiunile ilegale ale condamnaților.

La orele 12:27 pentru acordarea ajutorului medical calificat a fost solicitat serviciul de urgență 112, după care la orele 14:46 a fost reîntors în penitenciar.

Ulterior, în legătură cu agravarea stării de sănătate, în jurul orelor 15:25 a fost solicitat repetat serviciul 112, condamnatul fiind escortat și internat în Spitalul Raional Rezina, în Secția Terapie Intensivă.

De către administrația penitenciarului, pe cazul dat au fost demarate toate procedurile care se impun conform legislației execuțional-penale, fiind informate concomitent toate organele abilitate.

Știri.md amintește că doi deținuți de la penitenciarul nr. 17 Rezina s-ar fi bătut chiar în celula de detenție, în urma unui conflict apărut spontan între ei.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării