main logo
434

Băsescu: În Moldova cel mai bine se trăiește din unionism

Unionismul pentru unele persoane în Republica Moldova a devenit o afacere din care „se trăiește bine”, acuză fost președinte al României, Traian Băsescu.

Băsescu: În Moldova cel mai bine se trăiește din unionism

Băsescu a declarat joi, la Chișinău, că Partidul Unității Naționale ar putea participa la eventualele alegeri anticipate doar dacă va reuși să creeze o coeziune pe segmentul unionist, răsfirat în prezent în mai multe partide și organizații, menționând un posibil parteneriat cu PL, transmite Știri.md cu referire la cotidianul.md.

„La Chișinău se trăiește cel mai bine acum din unionism. Este abordarea politică care a generat cei mai mulți lătrăi, care se autointitulează președinți de partide, dar nu au partide, care se autointitulează iubitori de România, dar obiectivul lor este să se bage fără a rezolva nimic”, a declarat senatorul român.

Băsescu se află la Chișinău cu ocazia campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare, intrată în ultima săptămână. El este cap de listă al Partidului Mișcarea Populară.

Fostul președinte român a insistat cu această ocazie că „Republica Moldova trebuie să se unească cu România pentru ca cetățenii ei să aibă un nivel de trai european, pentru că perspectiva aderării la UE nu este realistă. Dar până atunci să implementeze Acordul de Asociere și să se apropie de UE”.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării