main logo
2190

Bărbatul din Ștefan Vodă nu vrea să se despartă de leu: Dorește un zoo

Vasile Mereuță susține că îl crește de la o lună, după ce l-a primit în dar de la o asociație ucraineană și nu vrea să se despartă de leul care i-a devenit prieten. Bărbatul are de gând să înființeze o Grădină Zoologică la Ștefan Vodă.

Bărbatul din Ștefan Vodă nu vrea să se despartă de leu: Dorește un zooFoto: tv8.md

De aproape cinci luni, mica Leoaică africană se plimbă prin pădurile din Ștefan Vodă, după ce a ajuns în familia lui Vasile Mereuță, un agricultor din satul Tudora. Bărbatul spune că de rând cu alte animale a fost adusă din zona Mariupolului, transmite Știri.md cu referire la tv8.md.

A apărut pe lume chiar în timpul unor bombardamente intense. Și pentru că mama Leoaică nu a vrut să o alăpteze, o asociație pentru apărarea drepturilor animalelor din Ucraina i-ar fi dăruit puiul lui Vasile Mereuță. Iar pentru că a crescut mai mult în compania câinilor, Leul le-a copiat și apucăturile. 

„- Acum unde se află leul?-  Se află la gospodărie, trăiește în cameră cu toate condițiile. Leul stă cu fiica mea aparte, leoaica tare mă iubește pe mine. Stătea doar la mine în brațe, de la spaima ceea de la bubuituri. Leoaica stă cu pisicile împreună”.

Bărbatul spune că, deocamdată, animalul nu a manifestat agresivitate, mai ales că o crește de când avea o lună. Iar o cățea de rasă Husky a alăptat-o când era mai mică. În casă este tratat exact ca un animal de companie domestic.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării