main logo
2845

Bărbații ruși între 18 și 65 de ani nu mai au voie să iasă din țară

Companiile aeriene ruse au primit interdicție să mai vândă bilete bărbaților ruși cu vârste cuprinse între 18 și 65 de ani. Doar cei care prezintă dispensă de la Ministerul Apărării.

Bărbații ruși între 18 și 65 de ani nu mai au voie să iasă din țară

Site-ul căilor ferate rusești se blochează în mod repetat din cauza numărului mare de solicitări. Sute de mii de bărbați vor să cumpere bilete, pentru a fugi din localitățile lor. Cei care au mai mulți bani zboară din Rusia spre țări precum Turcia, Egipt și Thailanda pentru a sta acolo în perioada mobilizării, transmite Știri.md cu referire la Digi24.ro

După anunțul lui Putin privind mobilizarea parțială a rezerviștilor, companiilor aeriene ruse li s-a ordonat să interzică vânzarea de bilete bărbaților cu vârsta cuprinsă între 18 și 65 de ani. Jurnalistul francez Emmanuel Grynszpan de la Le Monde a postat informația pe contul său de Twitter la câteva ore după discursul lui Vladimir Putin prin care a anunțat mobilizarea militară parțială în Rusia. 

Totodată, Sky News notează că prețul biletelor de avion cu plecare din Moscova în zilele următoare a crescut, altele s-au vândut complet după anunțul lui Vladimir Putin. Zborurile Turkish Airlines care se îndreaptă spre orașe precum Istanbul și Belgrad din Moscova se numără printre cele căutate. Marți seară, în jurul miezului nopții, analistul de apărare Konrad Muzyka a distribuit o captură de ecran care arată că zborurile pentru astăzi costă 80.000 de ruble, ceea ce înseamnă puțin sub 1.200 de lire sterline.

Moscow Times scrie că biletele de avion către Turcia, Georgia și Armenia nu au mai fost disponibile la vânzare la câteva minute după anunțul făcut de Vladimir Putin.

Un canal de Telegram specializat în călătorii raportează cazuri în care bărbați ruși au fost întorși de la graniță de polițiștii de frontieră. 

Aproape 300.000 de rezerviști sunt în prezent afectați de acest apel la mobilizare, a declarat ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu. În discursul său către națiune, Vladimir Putin a precizat că mobilizarea acestor forțe civile este efectivă începând cu ziua de azi.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării