main logo
943

Bărbat ucis cu sânge rece la Vulcănești: Rudele anunță proteste

Rudele bărbatului omorât, la sfârșitul lunii mai, în satul Vulcănești, raionul Nisporeni, anunță un protest în fața Curții Supreme de Justiție, începând de astăzi, 19 septembrie.

Bărbat ucis cu sânge rece la Vulcănești: Rudele anunță proteste

Aceștia cer transferarea dosarului de la Judecătoria Ungheni la Judecătoria Chișinău, pe motiv că prima ar fi „cumpărată”.

Într-o conferință de presă la IPN, președintele Asociației Obștești „Moldova Mea”, Fiodor Ghelici, care a mediatizat cazul, a spus că pe 13 septembrie a avut loc prima ședință de judecată în acest dosar. 

Judecătorii de la Ungheni au dispus arestul la domiciliu pentru cei patru inculpați cărora li se incriminează comiterea infracțiunii de huliganism. Activistul susține că magistrații de la Ungheni ar fi fost „cumpărați”.

„Altfel cum se explică că pentru huliganism unii stau în pușcărie, iar alții sunt în libertate?”. Activistul se mai întreabă cum s-a întâmplat că Judecătoria Ungheni nu a invitat și partea vătămată la ședință. „Asta vorbește despre faptul că judecătorii au fost cumpărați”, a spus activistul. Fiodor Ghelici a mai spus că deține imagini video care ar sugera că rudele inculpaților ar transmite bani pentru judecători ca să le influențeze decizia.

Prezentă la conferință, Olga Stoica, soția bărbatului omorât, a spus că se va autoincendia dacă nu i se va face dreptate sau își va face singură dreptate, fără să precizeze ce are în vedere.  

La sfârșitul lunii august, Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale anunța că cinci persoane au fost trimise în judecată în dosarul omorului de la Vulcănești, crimă comisă la 25 mai. Tânărului care a efectuat împușcătura i-a fost incriminată comiterea infracțiunii de omor și huliganism agravant. Acesta riscă o pedeapsă de la 15 la 20 de ani închisoare sau detențiune pe viață. Celelalte patru persoane  puse sub învinuire riscă de la 3 la 7 ani de închisoare pentru huliganism.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării