main logo
1004

Bărbat, trimis în judecată: Semna hotărârile în locul unui judecător

Miercuri, 18 mai, procurorii au expediat în instanță cauza penală a unui escroc din Cahul.

Bărbat, trimis în judecată: Semna hotărârile în locul unui judecător

Bărbatul de 32 de ani este învinuit pe patru capete de acuzare de escrocherie, săvârșită în proporții deosebit de mari (art. 190 alin. 5 din Codul penal) și două capete de acuzare de falsificare a actelor oficiale (art. 361 alin. 2 din Codul penal), transmite Știri.md.

Mai exact, persoana vizată este învinuită că, în perioada 2014-2015, în complicitate cu trei indivizi, dar și alți necunoscuți, a pus în aplicare o schemă infracțională de dobândire prin înșelăciune și uz de acte false a două apartamente din mun. Cahul.

Prin urmare, în vederea realizării scopului infracțional propus, făptuitorii au confecționat dispozitivul a două hotărâri judecătorești de fapt inexistente, emise de Judecătoria Cahul în anul 2014, falsificând în acest sens semnătura unui judecător din aceeași instanță și aplicând ștampila falsificată cu însemnele Judecătoriei Cahul. Totodată, aceștia au confecționat un buletin de identitate fals.

Astfel, utilizând actele oficiale falsificate, prin repartizarea rolurilor între ei, indivizii au autentificat notarial contractele de vânzare-cumpărare a celor două apartamente pentru care, în complicitate cu un registrator din cadrul Oficiului Cadastral Teritorial Cahul, au obținut în mod ilegal înregistrarea dreptului de proprietate asupra bunurilor imobile menționate, astfel cauzând părților vătămate un prejudiciu material în proporții deosebit de mari, în sumă totală de 840.000 de lei.

Ulterior, făptuitorii, prin înșelăciune și uz de documente oficiale false, au înstrăinat cele două apartamente însușite ilegal altor persoane terțe de bună-credință, primind de la acestea 16.000 de euro și, respectiv, 15.000 de euro.

Din motiv că bărbatul învinuit în cadrul acestei cauze penale se eschiva de la urmărirea penală, aflându-se peste hotarele țării, cauza penală în privința acestuia a fost disjunsă într-o procedură separată.

Prin urmare, precizăm că, recent, în martie 2022, bărbatul vizat a fost reținut de către autoritățile din Ungaria și extrădat în Republica Moldova pentru a fi supus răspunderii penale. În privința acestuia la moment este aplicată măsura preventivă sub formă de arest la domiciliu pe un termen de 30 de zile.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării