main logo
379

Bărbat din Rîbnița, reținut în timp ce traversa ilegal frontiera cu Ucraina

Polițiștii de frontieră din Direcția regională Nord au întocmit proces verbal de constatare a infracțiunii penale privind traversarea clandestină a frontierei de stat.

Bărbat reținut în timp ce traversa ilegal frontiera cu Ucraina

Subiectul cercetării este un conațional care a încercat să ocolească punctul de trecere din proximitate deplasându-se spre interiorul țării prin câmp, transmite Știri.md.

Incidentul a fost semnalat în seara zilei de ieri, 10 martie curent, în apropierea localității Criva.

Persoana a fost observată prin intermediul sistemului fix de observare, înaintând cu pas grăbit dinspre Ucraina spre Republica Moldova.

Imediat la fața locului s-a deplasat grupa operativă de intervenție fiind reținut un bărbat la o distanță de 500 m de la linia frontierei de stat.

Din cercetările preliminare s-a identificat cetățeanul moldovean în vârstă de 23 de ani, originar din orașul Rîbnița, având asupra sa documentul de călătorie valabil. 

Audiat, tânărul a comunicat că depășise termenul de ședere pe teritoriul țării vecine, motiv pentru care a decis să evite procedura de control legală. 

În prezent, bărbatul este reținut la sediul IP Briceni pentru 72 de ore. 

Acesta riscă o amendă în mărime de până la 37.500 de lei sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore, sau închisoare de până la 2 ani. 

Polițiștii de frontieră întreprind toate măsurile necesare pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării