main logo
1807

Bărbat cu dizabilități, amăgit de un ex-polițist: Cum și-a întors banii

Bărbatul cu dizabilități din Orhei, amăgit de un fost polițist că îi aduce o mașină din străinătate, și-a primit banii după aproape un an de promisiuni.

Bărbat cu dizabilități, amăgit de un ex-polițist: Cum și-a întors baniiFoto: captură video

Istoria lui Victor Lupașco, pe care a relatat-o postul de televiziune Jurnal TV, i-a pus la muncă pe procurori, care au pornit un dosar penal pe numele escrocului. Victor și-a văzut banii, 14 mii de euro, și zice că visul va deveni o realitate, transmite Știri.md.

Acum câteva luni, Jurnal TV a publicat istoria lui Victor Lupașco, dependent de scaunul cu rotile. Ani la rând, acesta a strâns cu greu bani pentru a-și cumpăra o mașină, care să-i ofere libertate, să-i permită să lucreze. Victor a găsit un fost polițist, pe nume Ion Buciușcan, cu care s-a înțeles să-i aducă o mașină adaptată din Germania, contra sumei de 14 mii de euro, plus 700 de euro pentru serviciile prestate. Cei doi au semnat și un contract, dar Victor nu și-a mai văzut nici mașina, nici banii. Plângerile nenumărate la Procuratură și Poliție nu au avut efect.

„Un an de zile chiar parcă vorbeam cu pereții, de parcă eram invizibil. Îmi părea că nu mă vede nimeni și nu mă aude nimeni. După ce a ieșit reportajul, peste două-trei zile m-au chemat la Poliție, să mai scriu o dată plângere la Sectorul de Poliție Râșcani”, povestește bărbatul.

După publicarea reportajului au apărut mai mulți oameni care la fel au declarat că au fost amăgiți în același fel.

„În scurt timp i s-a deschis un dosar penal și i-a fost dat un termen oarecare ca să se clarifice cu noi, păgubiții. Pentru că nu am fost doar eu. Au mai fost un medic, o doamnă și încă un băiat căruia îi datorează 13 mii de euro. Bunica lui mi-a dat banii. Nu-mi venea a crede. Îmi părea că sunt într-un vis, că nu e realitate”, mai spune bărbatul.

Victor a primit înapoi 14 mii de euro și spune că va merge în judecată pentru că nu vrea să-i permită lui Buciușcan să scape basma curată și să amăgească în continuare lumea.

Fericit că și-a primit banii înapoi, Victor planifică acum să-și găsească o mașină bună, pentru că aceasta este practic singura lui posibilitate să se deplaseze în Orhei.

Spune-ne opinia ta

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării