main logo
2698

Bărbat beat, filmat cum sare la bătaie la un polițist din Hulboaca

Un tânăr de 28 de ani din Hulboaca a ajuns încătușat la poliție după ce a agresat un angajat al INP.

Bărbat beat, filmat cum sare la bătaie la un polițist din Hulboaca

Incidentul a avut loc în comuna Hulboaca pe strada Ștefan cel Mare, în timp ce omul legii se afla la menținerea siguranței circulației rutiere, unde a observat un grup de tineri trecători, transmite Știri.md.

La un moment dat, unul dintre aceștia a început a-l blama și a-l numi cu cuvinte necenzurate, jignindu-i onoarea şi demnitatea inspectorului, care se afla la datorie.

Pentru a nu crea un conflict, angajatul INP a solicitat respectuos să-și înceteze acțiunile. 

Însă bărbatul intenționat a început să-l agreseze fizic, deteriorându-i ținuta de serviciu, iar pentru autoapărare și respingerea atacurilor asupra propriei persoane, ofițerul a fost nevoit să aplice pistolul electroșoc și cătușele din dotare. 

Fiind încătușat, bărbatul continua să fie agresiv, a încercat să fugă din echipajul de patrulare și nu se supunea cerințelor ofițerilor. Pentru a-l opri, a intervenit și un prieten de-al acestuia. 

În final, bărbatul a fost condus la IP Râșcani, unde a fost pornită o cauză penală pentru ultragiere, opunerea de rezistenţă și acţiuni violente asupra angajatului poliției.

Fiind supus testului alcoolscopic, rezultatul a arătat că avea o concentrație de 0,79 mg/l alcool în aerul expirat.

Pentru fapta comisă bărbatul riscă amendă în mărime de la 27.500 lei la 52.500 lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau închisoare de până la 3 ani, fapt ce poate influența viața privată și viitorul apropiaților săi.

În anul 2018 au fost înregistrate 85 de cazuri de ultragiere în adresa angajaților INP în timp ce își exercitau atribuțiile de serviciu, iar de la începutul acestui an au fost înregistrate 26 de cazuri.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării