main logo
13092

Bani de la Moscova pentru Satul Moldovenesc: Cine e sponsorul lui Șor

Banii promiși primăriilor din R. Moldova de către sponsorul misterios din Israel al programului lansat de Ilan Șor „Satul Moldovenesc”, Igal Shved, sunt din Federația Rusă.

Bani de la Moscova pentru Satul Moldovenesc: Cine e sponsorul lui ȘorColaj: Știri.md

Banii au fost transferați către conturile bancare ale lui Igal Shved de către o persoană apropiată de Ilan Șor, care este cetățean al R. Moldova, se arată într-o sesizare a Serviciului de Informații și Securitate expediată Comisiei Electorale Centrale la 27 octombrie, transmite Știri.md cu referire la tv8.md.

SIS-ul a solicitat CEC-ului să analizeze acțiunile candidaților Partidului „Șansă” la funcția de primar în municipiile Bălți și Orhei, Victoria Șapa și Alexei Lungu, care ar încearcă să corupă alegătorii folosindu-se de proiectele sociale și de infrastructură finanțate de Igal Shved prin intermediul programului „Satul Moldovenesc”.

Igal Shved are conturi bancare deschise la „Euroasian Bank” din Kazahstan de unde urma să transfere bani primăriilor din R. Moldova care au aderat la programul „Satul Moldovenesc”. Primăriile și-au deschis conturi bancare în valută pentru a putea încasa banii promiși de Shved prin contractele de sponsorizare semnate și aprobate în mare grabă de Consiliile locale.

Citește întreaga investigație pe tv8.md.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării