470
0
Banerul cu Limba Natală a dispărut din Ialoveni. Explicația primarului
470
0

Afișul controversat de la Ialoveni, despre care nu se știe la inițiativa cui a fost instalat, nu mai poate fi văzut. Un internaut a semnalat că acesta a fost demontat de lângă flăgulețele decorative de pe stradă.

„„Limba Natală” a fost lichidată. Banerul care ne-a făcut „celebru” orașul Ialoveni în toată lumea a fost demontat”, a scris internautul, atașând o imagine cu locul lipsă unde se afla ieri afișul, transmite Știri.md cu referire la Zugo.


Totodată, în contextul acestui caz, a venit cu o reacție și primarul orașului – Sergiu Armașu. 

Acesta a comunicat că nu cunoaște cine a venit cu inițiativa, dar și că el este proromân – lucru ce l-ar opri să instaleze un asemenea baner.

„Dacă cineva face în mod special acest lucru, eu îi urez succes. Eu nu fac declarații politice. A început campania electorală și o să vedeți ce o să se mai întâmple la Ialoveni. 

Noi am pus drapelele, dar cine a afișat acel mesaj, să răspundă… Am fost printre primii care am semnat Declarația de Unire. Este vorba despre faptul că s-a început campania electorală”, a comentat Armașu pentru sursa citată.

Deși afișul nu mai este, el continuă să fie discutat și să stârnească semne de întrebare.

„Avem o nouă invenție: „Limba Natală”. Poza este făcută la Ialoveni, oraș în care 95% din locuitori sunt români, nu Natalii. Probabil că Nichita Stănescu s-a răsucit în mormânt de rușine”, a reacționat unionistul Ion Leașcenco.

Amintim că un banner cu inscripția „Limba natală este patria mea” a stârnit nedumerirea internauților. 

Moldovenii au rămas indignați de faptul că vestitul citat a lui Nichita Stănescu – „Limba româna este patria mea” a fost parafrazat. 

Mai mult decât atât, unii dintre ei susțin că bannerul are deja câțiva ani, dar nu a fost afișat mai mult timp.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter