main logo
969

Banca Mondială va ajuta Moldova să evalueze resursele de apă

Pe parcursul anului 2019, Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului împreună cu experţi internaţionali şi cu susţinerea Băncii Mondiale vor efectua un studiu de diagnosticare a securităţii apei din Moldova.

Banca Mondială va ajuta Moldova să evalueze resursele de apă

Potrivit agenţiei infotag cu referire la surse din cadrul ministerului, studiul va conţine şi recomandări pentru facilitarea luării deciziilor în sectorul resurselor de apă, precum şi scenarii privind planificarea pe termen scurt şi lung a resurselor de apă disponibile.

Potrivit secretarului de stat al ministerului, Valentina Ţapiş, „în contextul schimbărilor climatice şi resurselor limitate de apă, este esenţial să fie luate decizii corecte cu referire la gestionarea resurselor de apă prin promovarea unui management sustenabil, ţinând cont de riscurile legate de apă şi optimizarea serviciilor livrate populaţiei".

În ajun, experţii internaţionali antrenaţi în procesul de evaluare a securităţii apei au prezentat studii de caz şi rezultate din cadrul studiilor de diagnostic ale securităţii apei realizate în alte ţări, precum şi o metodologie care urmează a fi aplicată în Moldova.

Un accent deosebit a fost pus pe procesul de colectare a datelor, consultarea şi validarea intermediară a rezultatelor.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării