main logo
21350

Banane cu sânge, vândute într-un magazin din Chișinău. Reacția ANSA

O femeie a rămas îngrozită atunci când a încercat să mănânce o banană cumpărată.

Banane cu sânge, vândute în Chișinău. Reacția ANSA

Din spusele acesteia, în interiorul fructului era o substanță roșie, asemănătoare cu sângele.

"Părinți, fiți atenți! Aseară am cumpărat banane de la un magazin din sectorul Botanica al Capitalei. Când am vrut să-i dau copilului, am rămas îngrozită: ceva roșu asemănător cu sângele era în interiorul fructului", a scris femeia pe o rețea de socializare.

Contactată de Știri.md, aceasta a declarat că se va adresa la Protecția Consumatorului și va duce fructele la o expertiză pentru a vedea ce este înăuntru de fapt.

Totodată, solicitați de Știri.md inspectorii ANSA au declarat că nu pot fi făcute concluzii pripite înaintea expertizei din laborator.

Inspectorii Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor au declarat că îndată ce consumatorul va sesiza instituția, inspectorii vor merge la magazin pentru a lua probe, a verifica lotul de fructe, dar și cum și de unde sunt fructele importate. Totodată, culoarea poate fi datorată păstrării fructelor în vecinătate cu alte fructe sau legume care elimină unele substanțe.

Dacă analizele de laborator vor arăta că este vorba despre o substanță periculoasă va fi pornită o anchetă de serviciu.

Potrivit presei internaționale, substanța din interiorul bananei este un tip de ciupercă cunoscut sub denumirea „nigrospora”. 

Această ciupercă are efecte diferite asupra oamenilor. În timp ce unii nu sunt afectați absolut deloc, alții pot experimenta stări de greață și dureri.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării