main logo
394

Bălțiul, cuprins de fum și cenușă. Arde stufăria de pe marginea Răutului

Bălțiul a fost cuprins de fum după ce stuful de pe marginea râului Răut a luat foc. În mai puțin de o oră, focul a nimicit jumătate din stufărie. Din cauza vântului, flăcările se răspândeau cu repeziciune, astfel apropiindu-se de casele oamenilor.

Bălțiul, cuprins de fum și cenușă. Arde stufăria de pe marginea RăutuluiPoza: tvn.md

Incendiul a fost localizat de pompieri, care luptă pentru a stinge focul, transmite Știri.md cu referire la tvn.md.

Acest bărbat locuiește pe malul Răutului. El spune că astfel de incendii au devenit o obișnuință pentru localnici, iar de vină s-ar face lipsa tomberoanelor, pentru că cei care se plimbă pe malul râului aruncă chiștoace și alte resturi în stufărie.  

„De cât timp arde deja, când ați observat dumneavoastră? – Vreo 40 de minute, pompierii au venit deodată. – Dumneavoastră spuneți că locuiți alături, cum oamenii își asigură siguranța? Cosesc de-a lungul gardului, fiecare gospodar cosește stuful, iarba. –Cum am putea să luptăm cu aceste fenomene? – Să reinstalăm tomberoanele pentru gunoi și e de dorit să fie mai multe. Este un sector mare, dar tomberoane nu-s.”

Apelul la Serviciul de urgență 112 a fost efectuat la ora 10:27.

Liliana Pușcașu, șefa Direcției relații cu publicul IGSU ,MAI: „La fața locului, pentru localizarea și lichidarea incendiului lucrează un echipaj de salvatori și pompieri. Incendiul este localizat de-a lungul râului Răut, în apropiere de strada Strîi din municipiul Bălți. Echipajul de salvatori și pompieri lucrează la fața locului. În acest sens, IGSU atenționează repetat oamenii să nu dea foc vegetației uscate, stufărișurilor și gunoiului menajer.”

Potrivit ultimelor informații, în ultimele 24 de ore, salvatorii și pompierii din zona de nord a țării, din municipiul Bălți, au intervenit în patru misiuni de lichidare a incendiilor de vegetație.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării