main logo
948

Bălțenii s-au apucat să-și repare singuri drumurile: Reacția autorităților

Epopeea drumurilor rele din municipiul Bălți continuă! Disperați, unii locuitori din oraș s-au apucat să-și repare drumurile de unii singuri, dar în loc de mulțumiri s-au ales cu reproșuri din partea autorităților.

Bălțenii s-au apucat să-și repare drumurile: Reacția autoritățilorFoto: nordnews.md

,,Am hotărât să aducem niște pietriș, niște beton și am turnat, am făcut, am pus niște semne ca lumea să vadă, iar alaltăieri am primit semnal de la primărie că trebuie să scoatem totul înapoi, că nu trebuia, că nu se poate, de ce am făcut”, a spus un bărbat, transmite Știri.md cu referire la Nordnews.md.

Oamenii spun că podul din cartierul Bălțiul Nou se află într-o stare avariată. Oamenii se tem că, într-o zi, acesta ar putea să cadă.

,,Foarte rea. Se vede, nu? Nimic, acesta nu este un drum, ci doar o direcție”, a spus un șofer.

O imagine similară și pe strada 1 Mai. Și aici oamenii s-au apucat să repare drumul cu forțele proprii.

,,Foarte urât drumul, vedeți și singuri. Cu ce viteză mă deplasez aici? Aici pe jos, și poți să te împiedici, nu că încă cu viteză. Ar fi de dorit să fie drumul mai bun, pentru că noi achităm taxe, impozite în fiecare lună, dar nimic nu e mai bun”, a spus un alt șofer.

,,Nu în zădar această stradă este numită strada Apelor. Când plouă, toate curțile de aici se transformă în lacuri. Apa ajunge în subsoluri, iar uneori, chiar și în case. Asta pentru că strada nu are un sistem de scurgere a apelor pluviale”, a spus Nicoleta Pînzaru, reporter Nord News.

,,Noi am scris multe solicitări, a fost pe timpurile lui Usatîi, ni s-a arătat, a pus ceva prundiș și atât. Aici când plouă, poți să și te scalzi. Apa ajunge la oameni în curți, în beciuri. Noi i-am scris lui Grigorișin, am rugat să ni se instaleze o sistemă de canalizare, nu am primit niciun răspuns. Toți tac, de parcă ar trebui așa și să fie”, a spus o locuitoare a străzii Apelor.

,,Acel drum a fost asfaltat, respectiv, el e mai înalt și toată apa curge pe strada noastră, iar noi canalizare nu avem. Se transformă totul în iaz. Iată acea casă a fost total inundată”, a spus un bărbat.

Potrivit autorităților, în acest an, pentru reparația drumurilor au fost alocați aproape 56 de milioane de lei, dintre care 34,6 milioane din Fondul Rutier. Primăria a alocat 15 milioane de lei întreprinderii municipale Direcția Reparații și Construcții Drumuri Bălți, bani, care potrivit administrației, nu vor ajunge pentru reparația tuturor drumurilor găurite.

,,Lipsa unui sistem de scurgere a apelor pluviale este o problemă. Apa acumulată se acumulează pe drumuri, iar mașinile când circulă pe acest drum umed, îl și strică”, a declarat Oleg Samusi, director interimar la DRCD Bălți

Directorul DRCD dă asigurări că vor construi un sistem de scurgere, cel puțin pe strada Apelor.

,,În acest an, cu siguranță va fi un sistem de scurgere pluvială, poate chiar și în primul semestru”, a mai adăugat Samusi.

În prezent, lucrări de reparație au loc pe străzile Ivan Franco, Bulgară, Aerodromului și Nicolae Iorga.

În municipiul Bălți sunt aproape 380 de străzi. Potrivit autorităților locale, pentru reparația capitală a tuturor străzilor și podurilor din oraș este nevoie de peste 2 miliarde de lei.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării