main logo
721

BAC-ul, în continuare scris sub camere de supraveghere

Socialiștii au cerut, dar Guvernul nu le-a dat. Inițiativa deputaților Vasile Bolea, Vladimir Țurcanu și Vlad Batrîncea de a interzice camerele de supraveghere în sălile unde este susținut examenul de Bacalaureat nu va fi susținută de Guvern. În opinia Ministerului Educației, proiectul este unul „inoportun”.

BAC-ul, în continuare scris sub camere de supraveghereBAC-ul, în continuare scris sub camere de supraveghere

La cinci ani de la instalarea camerelor video la BAC, subiectul încă trezește nemulțumiri din partea unor aleși ai poporului. Socialiștii au invocat, în proiectul lor, cazul a doi profesori din Muntenegru, Antovic și Mirkovic. Ei au depus o cerere în atenția CEDO prin care susțin despre încălcarea dreptului la viața privată și protecția datelor cu caracter personal, ca urmare a supravegherii video în sălile universitare, scrie agora.md.

În această ordine de idei, deputații moldoveni afirmă că prezența camerelor de supraveghere ar contravine Convenției pentru Drepturile Omului și ar putea genera o nouă condamnare a R. Moldova la CEDO.

Ministrul Educației, Culturii și Cercetării îi liniștește. În nota informativă, ministerul scrie că nu se încalcă datele personale ale elevilor, pentru că „au fost întreprinse toate acţiunile necesare pentru a nu admite încălcarea prevederilor legislaţiei privind protecţia datelor cu caracter personal”

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării