main logo
521

BAC 2019: Elevii care au depus contestații își vor afla notele

Astăzi vor fi afișate rezultatele finale ale sesiunii de bază a examenului de bacalaureat din acest an.

BAC 2019: Elevii care au depus contestații își vor afla notele

Astfel, absolvenții de liceu care nu au fost de acord cu notele obținute și care au depus contestații la Centrele de bacalaureat își vor afla notele, transmite Știri.md cu referire la tv8.md.

Totodată, de astăzi elevii care doresc să participe la sesiunea suplimentară a examenului, pot depune o cerere în scris la Centrul de Bacalaureat în care au susținut probele în sesiunea de bază. Sesiunea suplimentară va fi organizată în perioada 15-22 iulie curent.

În acest an, 11 elevi au obținut media zece la examenul de bacalaureat. De asemenea, numărul elevilor cu nota medie mai mare sau egală cu opt este în creștere față de 2018, iar 535 de candidați au nota medie mai mare sau egală cu nouă, în comparație cu 359 în 2018.

Lista celor 11 elevi care au obținut media zece la examenul de Bacalaureat din acest an o puteți găsi aici.

În total au promovat examenul de Bacalaureat în sesiunea de bază, până la desfășurarea contestațiilor, 11.658 de candidați, ceea ce constituie 67,92% din numărul total admiși în sesiune, rata de promovare fiind în ascensiune cu circa cinci puncte procentuale față de anul precedent.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării