main logo
536

BAC 2019: Doar doi elevi, eliminați de la examenele din acest an

Doi candidați au fost eliminați de la examenele din sesiunea de bază de bacalaureat din cauza că au încercat să copieze.

BAC 2019: Doar doi elevi, eliminați de la examenele din acest anFoto: moldpres.md

Ultima probă a avut loc vineri, 21 iunie, și a fost susținută de 470 de elevi, transmite Știri.md cu referire la Moldpres

Solicitată de agenție, șeful Serviciului informare al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Angela Mutruc, a declarat că un elev a fost eliminat de la proba la limba de instruire, iar cel de-al doilea candidat a încercat să copieze la examenul la limba străină. Totodată, la examenul susținut astăzi de elevii alolingvi nu a fost sesizată nici o tentativă de fraudă.

„Sesiunea de bază a examenelor de bacalaureat a decurs în conformitate cu toate regulile”, a precizat Angela Mutruc.

Bacalaureatul a început la 4 iunie și s-a încheiat vineri, 21 iunie. La acesta au participat circa 17 mii de candidați. Pentru susținerea examenelor, au fost deschise 92 de centre de bacalaureat. 

Testele de examen vor fi verificate în perioada 4 – 25 iunie, iar rezultatele vor fi afișate în centrele de bacalaureat la data de 26 iunie. Candidații vor avea la dispoziție 48 de ore pentru depunerea contestațiilor – în zilele de 26-27 iunie. Rezultatele finale, după examinarea contestațiilor, vor fi anunțate pe data de 4 iulie.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării