main logo
517

BAC 2018: Vor fi deschise 92 de centre de examinare

La sesiunea de bacalaureat 2018 vor fi deschide 92 de centre de examinare, 62 vor fi deschise în raioane și 30, în municipiul Chişinău, instituite conform regulamentului.

BAC 2018: Vor fi deschise 92 de centre de examinareLa sesiunea din acest an vor fi deschise 92 de centre de examinare.

În municipiul Chişinău toate centrele de bacalaureat vor fi create în licee teoretice. În raioane sunt instituite centre de bacalaureat în 49 de licee teoretice, 12 gimnazii și o şcoală profesională. Decizia a fost aprobată unanim, în cadrul şedinţei Comisiei Naţionale de Examene.

De asemenea, au fost instituite două Centre Republicane de Evaluare a lucrărilor de Bacalaureat, care sunt capabile să asigure condiţii pentru desfăşurarea activităţii Comisiilor Republicane de Evaluare a lucrărilor la fiecare disciplină de examen; condiţii de păstrare în maximă confidențialitate a lucrărilor de examen, a baremelor de corectare, a altor materiale indispensabile procesului de evaluare a lucrărilor; condiţii tehnice şi comunicaţionale de activitate a echipei care va aduna și stoca scorurile acumulate de către fiecare candidat la disciplinele de examen.

Amintim că, anul acesta, potrivit unui Ordin de la Ministerul Educației, sesiunea de bacalaureat va avea loc între 5 şi 22 iunie 2018.

În cadrul examenului de bacalaureat, elevii absolvenți urmează să susțină în mod obligatoriu probe de examen la limba de instruire, limba străină, iar în şcolile alolingve – la limba şi literatura română, dar şi un examen de profil – matematica pentru cei de la profil real; istoria românilor și universală pentru profilul umanist și proba de profil pentru candidaţii de la profilul arte, sport, tehnologic. 

În afară de disciplinele obligatorii, candidații la BAC vor susține și o probă de examen la o disciplină şcolară, propusă spre alegere dintr-o listă mai largă: geografie, fizică, chimie, biologie, matematică, istoria românilor și universală și informatică.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării