main logo
659

BAC 2018: Șase absolvente au luat 10 pe linie. Cum au fost premiate

Şase eleve au obţinut în acest an zece pe linie la examenele de Bacalaureat. Tinerele spun că au planuri mari pentru viitor, iar unele dintre ele optează pentru mai multe facultăţi concomitent.

BAC 2018: Șase absolvente au luat 10 pe linie. Cum au fost premiateBAC 2018: Șase absolvente au luat 10 pe linie. Cum au fost premiate

Astăzi, absolventele au primit diplome, cărţi şi flori din partea Ministerului Educaţiei, transmite Știri.md cu referire la Prime.md

Olesea Panchiv a absolvit liceul Ion Creangă din oraşul Cimişlia. 

„Nu mi-a părut dificil întrucât m-am pregătit foarte mult. De fiecare dată când ieşeam de la proba de bacalaureat făceam o autoanaliză, o autoevaluare a celor scrise şi eram practic convinsă că am scris şi m-am descurcat foarte bine. Eram nemaipomenit de fericită şi probabil mi-ar fi greu să descriu aceste emoţii", a afirmat absolventa Olesea Panchiv.

Olesea Panchiv este una dintre cei 100 de liceeni care a primit bursă din partea Fundaţiei lui Vlad Plahotniuc, pentru notele bune pe care le-a obţinut pe parcursul ultimului an de studiu. Tânăra spune că vrea să aplice la două facultăți.

„Am decis că voi rămâne în ţară la studii universitare în Republica Moldova pentru a studia dreptul însă eventual voi opta pentru o facultate în România la frecvență redusă la economie", a menționat absolventa Olesea Panchiv.

Maria-Magdalena Pojoga a absolvit Liceul Mircea Eliade din Capitală. Tânăra a susţinut doar patru examene, fiind scutită de cel la limba engleză. Absolventa a primit patru de zece la BAC.

„Am fost foarte fericită şi mulţumită deoarece munca mea de 12 ani a fost răsplătită pe merit. Au fost nişte emoţii pe care nu le pot descrie şi pe care o să le ţin minte toată viaţa", a spus absolventa Maria-Magdalena Pojoga

Ministerul Educaţiei le-a oferit tinerelor diplome şi cărţi.

„Mi se pare foarte important să apreciem efortul acestor minunaţi copii, al părinţilor şi al profesorilor lor. Să le spunem tuturor că se poate atunci când îţi doreşti și când faci un efort extraordinar. Le-am spus că suntem mândri de rezultatele lor", a declarat ministrul Educaţiei, Culturii şi Cercetării, Monica Babuc.

Anul trecut doar trei elevi au obţinut zece pe linie la examenele de Bacalaureat.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării