main logo
706

BAC 2017: Câți absolvenți vor avea note majorate la fizică

În debutul ședinței de astăzi a Executivului, Premierul a solicitat prezentarea concluziilor Comisiei speciale, înființate la solicitarea sa, pentru reevaluarea testelor de Bacalaureat la examenul de fizică din sesiunea 2017.

BAC 2017: Câți absolvenți vor avea note majorate la fizicăNotele a 54 de elevi care au susținut BAC-ul la fizică vor fi majorate

Pavel Filip a reiterat importanța investigării problemei respective și soluționării acesteia în favoarea elevilor.

În context, ministrul Educației, Culturii și Cercetării a raportat despre rezultatele activității Comisiei privind reevaluarea a 187 de teste la examenul de fizică, în corespundere cu baremul corectat. 

Astfel, membrii Comisiei au propus majorarea notelor cu un punct pentru 50 de candidați de la profilul real și 4 candidați de la profilul umanist.

Notele vor fi modificate în baza unui ordin emis de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, ulterior fiind identificați autorii lucrărilor pentru emiterea noilor diplome de BAC, cu introducerea corectărilor respective.

Prim-ministrul a solicitat urgentarea emiterii ordinului privind majorarea notelor și atragerea la răspundere a persoanelor vinovate de elaborarea greșită a testelor la fizică. 

„Este foarte simplu ca cineva să fie neglijent și este foarte complicat ca cei care au învățat 12 ani să sufere din cauza acestor greșeli. Voi fi categoric pe acest subiect - cei care sunt vinovați trebuie să răspundă și să cunoască responsabilitatea pe care o poartă”, a conchis Prim-ministrul. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării