main logo
431

Babuc propune modificarea Codului Educație pentru a preveni violența

Deputata din fracțiunea Partidului Democrat (PDM) Monica Babuc anunță o inițiativă legislativă menită să prevină cazurile de violență asupra cadrelor didactice.

Babuc propune modificarea Codului Educație pentru a preveni violențaFoto: tv8.md

Aceasta spune că va propune Parlamentului modificări la câteva acte legislative printre care Codul educației, Codul penal și cel contravențional, pentru a fi posibilă sancționarea persoanelor care vor comite acte violență asupra angajaților din domeniul Educației, transmite Știri.md cu referire la tv8.md

„Cred că aceste cazuri sunt foarte frecvente. Spălarea unor valori morale, problemele cu care se confruntă familiile noastre, copii care sunt lăsați în grija rudelor, toate acestea duc la modificarea comportamentală a copiilor și acest lucru se răsfrânge asupra profesorilor”, a spus Monica Babuc în cadrul unei conferințe de presă.

Deputata, care este și vicepreședintă a Parlamentului, susține că a venit cu această inițiativă legislativă după ce, fiind ministră a Educației, și având mai multe întâlniri cu sute de profesori din țară, a sesizat din discuțiile cu ei că deseori angajații instituțiilor de învățământ sunt supuși violenței verbale sau chiar și fizice din partea elevilor, studenților sau părinților.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării