main logo
794

Avocatul Poporului va investiga cazul de tortură de la IP Soroca

Avocatul Poporului, Ceslav Panico, recent numit de către Parlament, a pornit o investigaţie cu privire la presupusul caz de tortură de la Inspectoratul de Poliţie Soroca.

Avocatul Poporului va investiga cazul de tortură de la IP SorocaFoto: sputnik.md

Ombudsmanul va monitoriza anchetele iniţiate de Ministerul Afacerilor Interne pentru a se asigura că vor fi duse la bun sfârşit, iar poliţiştii care ar fi bătut doi bărbaţi vor fi sancţionaţi, transmite Știri.md cu referire la publika.md.

În acest sens, Avocatul Poporului a menţionat că reprezentanţii instituţiilor de forţă pot fi traşi la răspundere penală pentru tortură şi rele tratamente.

Ombudsmanul va face un raport cu rezultatele anchetei şi ar putea formula un aviz obligatoriu pentru Inspectoratul de Poliţie Soroca în vederea ameliorării comportamentului faţă de persoanele reținute.

Ministra de Interne, Ana Revenco, a venit cu o reacție după ce în presă au apărut informații că două persoane au fost snopite în bătaie de oamenii legii, chiar în inspectoratul de poliție, după ce ar fi fost agresați de alți patru indivizi, printre care și fiul unui om de afaceri, la o stație PECO.

Și Inspectoratul General de Poliție (IGP) a venit cu precizări.

Momentul a fost surprins de camere.

Procurorii din cadrul Procuraturii raionului Soroca au început urmărirea penală.

Vezi și: 

Doi bărbați, bătuți de polițiști chiar în incinta IP Soroca

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării