main logo
1930

Avocatul Poporului va analiza circumstanțele în care a decedat soldatul pe un poligon al Armatei Naționale

Avocatul Poporului s-a sesizat ex-officio referitor la decesul soldatului pe unul din poligoanele Armatei Naționale, având în vedere importanța socială a cazului.

Avocatul Poporului va analiza circumstanțele în care a decedat un soldatImagine simbol

Într-o postare pe rețelele sociale, Avocatul Poporului a anunțat că va analiza și documenta circumstanțele ce au condus la decesul soldatului prin prisma art. 2, 3 ale CEDO, măsurile întreprinse în urma incidentului, precum și orice alte informații relevante în acest sens, transmite Știri.md.

Totodată, Avocatul Poporului a anunțat că misiunea sa este să asigure protejarea demnității fiecărui cetățean și monitorizarea respectării principiilor statului.

„Această sesizare ex-officio are ca scop asigurarea respectării drepturilor și libertăților fundamentale ale omului, inclusiv ale militarilor în cadrul Armatei Naționale, și este parte a angajamentului continuu al Avocatului Poporului de a monitoriza acțiunile autorităților publice în vederea protejării demnității umane și respectării principiilor statului de drept”, scrie Avocatul Poporului într-o postare pe Facebook.

Conform informațiilor preliminare plasate de Centrul Operațional de Comandă, incidentul tragic s-a produs în timpul desfășurării antrenamentelor la 4 aprilie 2024, la ora 12:13, soldatul punându-și capăt zilelor cu arma din dotare.

Tânărul în cauză a fost încorporat în serviciul militar în termen în decembrie 2023.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării