main logo
3729

Avocatul poporului: 3 soldați, bătuți cu fierul de la pat și un taburet

3 soldați în termen ai Brigăzii militare 2 „Ștefan cel Mare” din municipiul Chișinău au fost bătuți cu cruzime de un militar pe contract.

Avocatul poporului: 3 soldați, bătuți cu fierul de la pat și un taburetColaj: Stiri.md

La această concluzie a ajuns Avocatul Poporului, după o vizită de documentare în unitatea militară, transmite Știri.md.

"Alegațiile cu privire la maltratare cu cruzime s-au adeverit. În seara de 01 iunie 2019, militarul pe contract, subofițerul C., a.n.1998 a agresat fizic, aplicând mai multe lovituri în regiunea spatelui, a membrelor inferioare în cantina și uscătoria unității cu obiecte contondente dure (din cuvintele victimelor: un fier de la pat/ taburet) asupra a trei militari în termen din diferite motive. Leziunile au fost identificate abia la 3 iunie 2019, la ora. 08.20, atunci când militarii-victime au raportat Comandantului de subunitate", se arată într-un comunicat emis de Avocatul Poporului.

Potrivit comunicatului, a fost inițiată o anchetă de serviciu în comun cu Inspectoratul militar al Ministerului Apărării al R. Moldova. 

"Totodată, Procuratura Chișinău a fost informată despre faptele depistate, iar agresorul a fost arestat. Urmare a vizitei, victimele au fost redirecționate la Spitalul clinic militar din Chișinău în vederea examinării medicale. La Spital, militarii în termen au confirmat alegațiile de maltratare, invocând lipsa mecanismelor de protecție în situațiile respective", mai scrie în comunicat.

Știri.md amintește că pe o rețea de socializare au apărut informații precum că un soldat în termen ar fi fost bătut până la sânge în cazarmă.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării